Retrorádio s Petrom Debnárom

Retrorádio s Petrom Debnárom

Populárny zábavník Sobotník sa vysielal z banskobystrického štúdia od roku 1963. To, že sa humoristické relácie vysielali nielen z Bratislavy, ale aj z regionálnych štúdií v Košiciach a Banskej Bystrici, malo svoje opodstatnenie. Tie prezentovali humor svojich regiónov, odlišný od iných. „Vlajkovou loďou" Košíc bol Maratón a Banská Bystrica mala Sobotník.

Vybrali sme verejnú nahrávku Sobotníka z 11. ročníka Hontianskej parády v Hrušove v auguste 2005. Ústrednou témou scénok a dialógov z pera Romana Slaninu bola otázka: „Kam až siahajú hranice ľudských možností." O dobrú zábavu sa postarali účinkujúci Roman Slanina, Dušan Cinkota, Norbert Antalík a Stanislava Pázmanyová.

Miloval divadlo, deti a humor. Osud bol k nemu štedrý. Okrem vynikajúceho hereckého talentu, obdaril ho aj neprehliadnuteľnou postavou. Vyzeral ako silný a milý maco. Aj ho tak volali: Maco, Macko. Dobrák od kosti, ochotný každému pomôcť. O kom hovoríme? O hercovi, komikovi a režisérovi Petrovi Debnárovi. Stvárnil viacero vynikajúcich postáv v divadle (Astorka, Nová scéna), i vo filme (Majster kat, Sladké hry minulého leta, Zbehovia a pútnici, Ľalie poľné).

V rozhlase účinkoval často a najradšej v humoristických reláciách. Na verejných nahrávkach sa vynímal svojou robustnou postavou a sonórnym hlasom. Hereckým umením si okamžite získal pozornosť divákov i poslucháčov. V relácii Retrorádio vám ho chceme predstaviť ako originálneho interpreta komických úloh.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame