Sólo pre Stana Dančiaka

Sólo pre Stana Dančiaka

Čo si predstavíte pod pojmom „rozhlasová zábava"? Aké mená vám naskočia, keď povieme „silvestrovský program", či „humoristická relácia Nedeľný zábavník"? Určite budú medzi nimi majstri humorného slova ako Ivan Krajíček, František Dibarbora, Anton Mrvečka, Eduard Bindas, Dušan Blaškovič, Ivan Krivosudský... A nebudú chýbať ani dámy Zora Kolínska, Magda Paveleková, Eva Krížiková...

A čo keby sme všetky tieto stálice rozhlasovej zábavy pozvali pred rozhlasový mikrofón? Vybrali sme pre vás ich vystúpenia v rozhlasových zábavných programoch z roku 1981. V tomto roku si pripomíname 90. výročie vysielania rozhlasu na Slovensku. A to je príležitosť pripomenúť si to, čo rozhlas vysielal, to, čo bolo dobré a dobré je, ako vravieval nezabudnuteľný Ivan Krajíček, ktorý moderuje zábavný program s názvom Vybrali sme pre vás.

"Humor človeka povznáša. A nielen povznáša, ale aj nadnáša. Dvíha nás vyššie od zeme. A zhora, z nadhľadu, sa všetky ťažkosti zdajú byť znesiteľnejšie a problémy riešiteľné. Neviem si predstaviť svoj ľudský a herecký život bez humoru." Takto sa vyznáva známy herec a vynikajúci rozprávač Stano Dančiak.

Účinkoval v mnohých zábavných, literárnych i dramatických programoch slovenského rozhlasu, pretože - ako sám vraví - rozhlasová tvorba je jeho srdcová záležitosť. Herec má v rozhlase len svoj hlas a ním musí vyjadriť všetko. On toto umenie dokonale ovláda. Tvorcami relácie Sólo pre Stana Dančiaka (2003) boli autor Emil Benčík, redaktorka Tamara Chlebová a moderátor Ján Valentík.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame