Humor, plus humor, plus Eva Krížiková

Humor, plus humor, plus Eva Krížiková

Herečku Evu Krížikovú poznáme z divadla, filmu, z televíznej obrazovky i z rozhlasu. Účinkovala v mnohých rozhlasových zábavných reláciách. Kedysi sa bez nej nezaobišla hádam žiadna verejná nahrávka silvestrovského programu. Vystupovala v scénkach, skečoch, monológoch, v kabaretných programoch i v rozhlasových komédiách. Hrala i spievala a jej partnermi boli František Dibarbora, Martin Gregor, Ivan Krajíček, Magda Paveleková. Dokázala nadviazať živý, bezprostredný kontakt s obecenstvom.

Progam, ktorý sme pre vás vybrali, je malou, ale výstižnou ukážkou komediálneho herectva Evy Krížikovej. Skôr narodeným poslucháčom humorné scénky, skeče i kuplety zaiste navodia spomienky na dávnejšie rozhlasové Silvestre. Zábavné pásmo Humor, plus humor, plus Eva Krížiková (2004) pripravili autor, moderátor a režisér Emil Benčík a redaktorka Tamara Chlebová.

Jedným z najpopulárnejších českých hercov je v súčasnosti Miroslav Donutil, člen Českého národného divadla v Prahe. Poznáme ho z mnohých filmov a televíznych inscenácií, kde vytvoril nezabudnuteľné komicko-tragické postavy. Spomeňme aspoň Pelíšky, Dedičstvo alebo Kurvahošigutntag, Čierní baróni, Tankový prápor či Román pre ženy.

Miroslav Donutil je aj vtipný rozprávač a glosátor s ironickým nadhľadom a láskavým humorom. Často a rád vystupuje ako one man show. Slovenský rozhlas ho v roku 2008 pozval ako hosťa na verejnú nahrávku zábavnej relácie Echorádio do Domu kultúry v Seredi. Jeho veselé a vtipné príbehy uvádzame pod názvom Príhody Miroslava Donutila.

Oldo Hlaváček je nielen vynikajúcim komediálnym hercom, ale aj autorom mnohých kabaretných hier, monológov a humoristických scénok. V rozhlasovom kabaretnom pásme A na konci na koberci (1974) si vzal na satirickú mušku pracovníkov jedného štandardného podniku a nenechal na nich suchú nitku. Podnik fungoval totiž podľa vtedajšieho úzu, to znamená, že pracovníci sa tvárili, že pracujú, a štát sa tváril, že ich za to platí. V tejto skvelej paródii spoluúčinkovali Martin Gregor ako údržbár Cumeľ, František Dibarbora ako detektív-amatér, Leopold Haverl v úlohe občana Kabanicu, Jaroslav Ďuríček ako vynálezca Poskočil a nechýbali ani Eva Krížiková a Zuzana Cigánová ako baby-klebetnice.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame