Zdeno Luknár: Ilona, neblázni!

Zdeno Luknár: Ilona, neblázni!

Hovorí sa, že dobrého humoru nikdy nie je dosť. Veľkú dávku tejto zázračnej medicíny nám poskytne relácia Ilona, neblázni! (1997) s najúspešnejšími cigánskymi scénkami zo zábavnej relácie Echorádio v podaní podarenej dvojice rómskych manželov Ilony a Deža v nenapodobiteľnej interpretácii Magdy Pavelekovej a Ivana Vojteka.

Vo vtipných dialógoch pretriasajú najmä rodinné problémy, ale nevyhýbajú sa ani aktuálnym spoločenský otázkam. Autor Zdeno Luknár vložil do textov jednotlivých scénok okrem veľkej dávky humoru aj dôkladnú znalosť rómskej nátury, spôsobu myslenia a temperamentu. Hudbu na cigánske motívy zložil Pavel Šindler. O hovorené slovo sa postarala redaktorka Tamara Chlebová, nahrávka je dielom zvukových majstrov Ivana Mihála a Ľuboša Kláska a na všetko dohliadal režisér Igor Hrabinský.

Silvestrovské programy v slovenskom rozhlase sa vždy tešili veľkej obľube poslucháčov. Nebolo tomu inak ani v roku 1967, keď sa predstavili František Dibarbora, Martin Gregor, Jozef Hanúsek, Mája Velšicová, Michal Belák a Milan Mlsna alias strýco Marcin. V Silvestrovskej vieche dobrej nálady si budete môcť vypočuť humornú linku dôvery, scénky z konkurzu na vrátnika, či scénku z reštaurácie ako aj monológ o Krčme v podaní strýca Marcina.

Samozrejme, nebudú chýbať ani pesničky v podaní účinkujúcich a ľudovej hudby. Čerešničkou na torte bude vystúpenie v tom čase veľmi populárnej speváčky Janky Guzovej. O dobrú zábavu sa postarali redaktor Peter Hrnčiar, zvukový majster Július Loderer a režisér František Brestovanský.

Marián Labuda patrí k mimoriadne všestranným hereckým osobnostiam. Vie majstrovsky zahrať všetko - od komédie cez po drámu až po tragédiu. V divadle a filme, v televízii i rozhlase vytvoril nespočetné množstvo postáv. Má vrodený komediálny talent, ktorý je v jeho kariére dominujúci. Popri tom je aj výborný rozprávač a zabávač. Navyše sa nestráni ani spevu. Niektoré jeho humorné šlágre si môžete vypočuť aj v relácii Emila Benčíka Sólo pre Mariána Labudu (2003).

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame