Silvester 1968 v hostinci Pod gaštanom

Silvester 1968 v hostinci Pod gaštanom

Vďaka nášmu archívu sa môžeme presunúť v čase do roku 1968 a ponúknuť vám rozhlasový silvestrovský program. Na milé posedenie do silvestrovského hostinca Pod gaštanom vás pozývajú Ivan Krajíček a Oldo Hlaváček a pridajú sa k ním aj ďalší humorom obdarení hostia - Dušan Blaškovič, Karol Čálik, Milan Mlsna, Jaroslav Ďuríček.

Vypočujete si aj rozhovor strýca Deža alias Milana Mlsnu so šenkárom Vilkom v podaní Jaroslava Ďuríčka. Budú sa rozprávať o tom, čo bolo, je a bude, teda ako obyčajne o pijatike, ktorá ich drží nad vodkou, pardon, nad vodou, ale aj o overených receptoch na všetky choroby, ba aj o tom, ako sa žije v Ugande. Strýco Dežo vám prezradí, kedy namiesto pijatiky pije čistú vodu.

Deža a Vilka vystrieda ďalšia radorečná dvojica: Potkančík Olda Hlaváčka a Pandraviak Ivana Krajíčka. Dušan Blaškovič sa vám predstaví ako vedúci kvízu „Konkurz na rozum". Súťažiacim bude Karol Čálik čiže Zavináč. Na otázky kvízmajstra bude skladať rýmované odpovede. Napríklad keď kvízmajster povie: koniec koncov, súťažiaci dopovie: päť Japoncov, keď povie: nepozorné rôzne kádre, súťažiaci dopovie: ruky majú raz dva v sadre... Keďže súťažiaci Zavináč je šikovný, kvíz zvládne ľavou zadnou a vyhrá poukaz do slnečnej Itálie.

Ale to ešte nie je všetko. Čerešničkou na torte je rozhovor dvoch gazdov: Ivana Krajíčka a Olda Hlaváčka. Gazda Krajíček vám prezradí ako spieval do televízora a nedostal za to honorár, lebo umenie sa nedá zaplatiť. Gazdu Hlaváčka zasa zaujala miss Československa Betka Štrkulová, ktorá sa práve vrátila z Konga. Gazda Krajíček tvrdí, že s ním chodila do obecnej školy. Ale gazda Hlaváček tomu neverí, lebo podľa veku by mohla byť jeho vnučkou. Podebatujú si aj o federácii a veselo si zanôtia.

Milí poslucháči, zaiste poznáte kedysi populárny šláger o stupavskej krčme, ktorá je smutná, taká smutná, až je čudná, nikdy tam nehrala hudba, každý si spieva len pre seba sám. Krčma je smutná, ale stupavský dom kultúry nie. Tam je veselo až bujaro. Aj hudba hrá. A nie hocaká, ale populárny orchester bratislavského kabaretu Tatra revue, pod taktovkou Olda Zemena. Aj speváci spievajú. A nie hocakí, ale stálice kabaretu Tatra revue: Ivo Heller, Nora Bláhová, Zdenek Sychra.

Prítomné obecenstvo rozosmievajú Magda Paveleková, Jaroslav Ďuríček, Jozef Longauer, Jozef Hanúsek a ďalší. Píše sa rok 1969 a v kultúrnom dome v Stupave sa nahráva rozhlasový silvestrovský program Mini revue z Tatra revue, ktorý vznikol v spolupráci rozhlasu s legendárnym humoristicko-satirickým kabaretom Tatra revue v Bratislave.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame