Pásmo paródií a imitácií "Dvaja za všetkých" (1983)

Pásmo paródií a imitácií "Dvaja za všetkých" (1983)

Dvaja za všetkých (1983) je pásmo paródií a imitácií z pera Petra Guldana na našich popredných hercov, populárnych spevákov, známych komentátorov a iné populárne osobnosti. Hoci si z nich „uťahujeme", nikto z parodovaných to nebral osobne a neurazil sa. Najskôr preto, že sú to naozaj osobnosti. Program redakčne pripravil Oliver Andrásy, hudobná spolupráca Eva Kederová. Pod režijným dohľadom Magdy Grandtnerovej účinkujú Štefan Skrúcaný a Boris Ďurič.

V humoristickom bloku ďalej uvedieme zábavný kvízový program Tak si tu žijeme, ktorý sa vysielal v rokoch 1970 až 1980. Ponúkame vám verejnú nahrávku z roku 1979, keď v kultúrnom dome v Dolných Orešanoch účinkovali Eva Krížiková, Magda Paveleková, Zora Kolínska, Marián Labuda, Eduard Bindas a Anton Mrvečka. Svojimi hereckými kreáciami potešili a rozosmiali divákov v sále, aj poslucháčov pri prijímačoch. Reláciu s použitím príspevkov Zdena Luknára autorsky pripravil Vladimír Nosáľ, texty piesní napísal Peter Guldan, o hudbu sa postaral Tomáš Seidman. Hral orchester Miloša Oberuča. Réžiu mal František Obžera.

Víno je nielen hroznový extrakt, ale oveľa viac - je požehnaním zeme a slnka. Je darom božím, povedali by naši predkovia. Veď víno požehnal pred vyše dvetisíc rokmi sám Syn Boží. Keď sa na svadbe v Káne Galilejskej minulo víno, učinil svoj prvý zázrak - premenil vodu na víno. Škoda, že nám nezanechal recept. Podaktorí naši vinári a krčmári tiež vedia robiť zázraky s vínom, ale opačným spôsobom - vedia premeniť víno na vodu. Tak či onak, dobré vínko je nielen blahodarný nápoj povznášajúci ducha, ale aj kultúrny fenomén.

V humoristickom pásme Vladimíra Nosáľa Vínečko, víno... (1993) sa dozviete mnohé zaujímavosti o tomto božskom moku z úst znalcov i z pera básnikov, spisovateľov a ľudových rozprávačov. Budete prekvapení, koľko ľudových pesničiek, básničiek, prísloví a porekadiel si o víne vytvoril náš ľud. O dobrú náladu s pohárikom vínka i bez neho sa postarali Stano Dančiak, Ján Kroner, Vladimír Minarovič, František Kovár, Ján Valentík, Jozef Šimonovič, redaktorka Tamara Chlebová a režisérka Táňa Tadlánková.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame