Amor - podfatranské vedecké sympózium o láske

Amor - podfatranské vedecké sympózium o láske

Aj v roku 2017 budeme na Rádiu Pyramída vysielať ten najlepší humor z rozhlasového archívu. A začíname univerzálnou témou. Pozývame vás totiž na prvé podfatranské vedecké sympózium o láske. Podfatranské preto, že sa koná pod Veľkou Fatrou. Autormi láskyplného kabaretného pásma Amor (1978) sú Tomáš Janovic a Peter Petiška. O hudbu sa postarali Jaro Filip a Igor Bázlik. Moderuje Oldo Hlaváček. Referáty o láske prednesú, zarecitujú a zaspievajú: František Dibarbora, Eva Krížiková, Zora Kolínska, Ivan Krajíček, Michal Dočolomanský, Magda Paveleková a ďalší. Réžiu mala Olívia Binderová. Zvuk a strih Ivan Kulašík a Ľuboš Klásek.

V ďalšom programe si prídu na svoje priaznivci českého humoru. V zábavnej relácii Hosť do domu k nám spoza rieky Moravy zavítali populárni českí herci Jiří Císler, Pavel Trávniček a Jan Přeučil. Ale najskôr dáme slovo a mikrofón nášmu hercovi Dušanovi Tarageľovi, aby zábavný blok českého humoru okorenil svojou írečitou slovenčinou a vtipným komentárom. Výber českého humoru v roku 1999 pripravili redaktorka Tamara Chlebová, autor sprievodného textu Marián Grebáč, majstri zvuku Ľuboš Klásek a režisér Igor Hrabinský.

Obľúbený Klebetník babky Petržalkovej sa nahrával v roku 1997. Vtipné scénky osvedčeného humoristického autora Vladimíra Nosáľa s typickou hereckou bravúrou rozohráva Ivan Krajíček v úlohe babky Petržalkovej a kontruje mu herečka Marta Sládečková ako reportérka Klára Mici Hamburger. Rola stodvadsaťročnej babky Petržalkovej umožňuje Krajíčkovi predviesť celú škálu svojho nenapodobiteľného humoru. Je to humor láskavý a ľudsky hrejivý. Srší z neho optimizmus a dobrá nálada. Pritom kriticky poukazuje na neduhy súčasnej spoločnosti a kauzy, ktorých stále neubúda.

V zábavnej relácii Pardon dámy, vysielame pre pánov sa Július Satinský predstaví ako odborník na mužské záležitosti. Jeho rady sa vám určite zídu, aj keď vám nepomôžu. A nie žeby dámy mali zakázané počúvať rady pre mužov, ale bol by to pre ne stratený čas, lebo ony aj bez toho vedia o mužoch všetko. Ba niektoré aj viac ako všetko. V roku 1969 pozvala Júliusa Satinského k mikrofónu redaktorka Eva Brogyányiová a asistovali jej zvuková majsterka Mária Vrancová a hudobný redaktor Oldo Zemánek.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame