Stano Radič: Olympiáda

Stano Radič: Olympiáda

Šport otužuje telo i ducha. Pri športovaní vznikajú nové priateľstvá a zanikajú staré choroby. Ale popri športových výkonoch, ktoré nás tešia, sa občas stretávame aj s nešportovými výkonmi, ktoré nás netešia. A práve prehliadku takýchto výkonov ponúka zábavný program Olympiáda.

Budú to disciplíny, ako napríklad nespadnúť z koňa, ako streliť capa na capostreľnici, alebo ako vyhrať preteky v slovotvorbe. Na humorno-športovom zápolení nebudú chýbať naši osvedčení humoristi Ján Grexa, Zdeno Luknár, Stanislav Radič a Ján Kamenistý. Tí si najprv pozapisujú všetečné otázky divákov, potom sa zatvoria do miestnosti zvanej „dumáreň", aby podumali a vydumali vtipné odpovede.

Tým sa však naša humorno-športová olympiáda nekončí. Nasleduje súťaž v „brbtoch", čiže jazykových prehreškoch, ktoré sa vo vysielaní podarili našim športovým reportérom a komentátorom. Blok „brbtov" pripravil a uvádza Štefan Horský a pesničkami ho okorenila hudobná skupina Bukasový masív a spevaví humoristi Milan Markovič, Marián Labuda a Ivan Krajíček.

Rozhlasovú Olympiádu v roku 1987 pripravili autor námetu i scenára Stanislav Radič, konferencieri a účinkujúci Stano Dančiak a Marián Zednikovič a Petr Novotný, redaktori Oliver Andrásy a Elena Kunštárová, hudobná redaktorka Eva Kiapešová, zvukový majster Roman Drozda a režisér František Obžera.

A pri netradičnom športe ešte ostaneme. Z relácie Športparáda (1978) sme vybrali „športparádnu" humoristickú scénku Bežci z autorskej dielne Ivana Krajíčka. Dvaja odvážni bežci Ivan Krajíček a Oldo Hlaváček vyštartovali na trať dlhú päť tisíc metrov. Čo myslíte, podarí sa im dobehnúť do cieľa? Ako to dopadlo, to sa dozviete teraz. Pripraviť sa, pozor - štart!

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame