Andy Kraus, Peter Marcin: Rozhlasový uragán

Andy Kraus, Peter Marcin: Rozhlasový uragán

Kabaret Andyho Krausa a Petra Marcina Uragán vznikol na základe rozhlasového zábavného programu Twister. Bola to relácia, v ktorej už vystupovali postavičky ako pani Mária a malý Mirko. Potrebovali však partnerku a vybrali si Zuzku Šikulovú, ktorá sa skvele zhostila tejto úlohy. 

V roku 2003 pozvala redakcia zábavných žánrov Andyho Krausa, Petra Marcina a Zuzku Šikulovú na verejnú nahrávku do domu kultúry v Seredi s kabaretným programom Rozhlasový uragán. V tejto šou okrem už známych „čísiel" pribudli aj ďalšie zábavné figúrky - František Stromokocúr a príslušník maďarskej menšiny Lászlo Komárom. O hudbu sa postarala skupina Bukasový masív. Reláciu pripravili: režisérka Ria Paldiová, redaktorka Tamara Chlebová, hudobná dramaturgička Dana Reková, majstri zvuku Táňa Horváthová a Ľuboš Klásek.

V Košickom štúdiu okrem populárneho Maratónu vznikali aj ďalšie zábavné programy. Kabaretné pásmo Vlak (2012) je záznamom ich vystúpenia na Kremnických gagoch. Autor scenára Tomáš Repčiak situoval jednotlivé scénky a pesničky na fiktívnu železničnú stanicu Prechodná, na ktorú sa valí veľká voda... Jednotlivé postavy - výpravcu stanice Odtlačila, nosiča batožiny Ďoďa, zachránenú slečnu Afro-Ditu a ďalších - stvárnili Róbert Šudík, Tomáš Repčiak, Adriana Ballová, Miroslav Kolbušský, Juraj Zatyák a Martin Holbal.

Baran kontra Slanina (1970) je názov humoristickej scénky, v ktorej sa predstavia autor a interpret Ivan Krajíček a jeho nerozlučný kolega Oldo Hlaváček. Jeden hrá cestmajstra Barana a druhý začínajúceho reportéra Slaninu, ktorý má reportovať o údržbe ciest. Totiž už vtedy - pred 47 rokmi, keď nahrávali túto scénku - boli naše cesty plné výtlkov a jám. Je neuveriteľné, že táto „tradícia" pretrvala až do dnešných čias a zatiaľ čo Japonsko má len jednu Fudžijamu, my máme tých „fudži jám" na cestách požehnane.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame