Pálenica – s Jaroslavom Ďuríčkom

Pálenica – s Jaroslavom Ďuríčkom

Poslucháčom rozhlasu zaiste netreba predstavovať Pálenicu, v ktorej Boris Filan vtipným spôsobom komentuje rôzne udalosti a príhody a spovedá zaujímavých ľudí, ktorým to „páli". V roku 2004 bol jeho hosťom komediálny herec a humorista Jaroslav Ďuríček. Pamätáme si ho z mnohých zábavných programov v rozhlase, televízii i z účinkovania na estrádach po celom Slovensku. Boris Filan v rozhovore načrel hlboko do jeho života a predstavil nám ho ako svojráznu a všestrannú hereckú osobnosť. A keďže obaja sú obdarení zmyslom pre humor, v relácii nechýbajú ani vtipné a komické prvky.

O láske sa už napísalo a povedalo hádam všetko. I to, že má tisíc podôb a patrí k tomu najdôležitejšiemu, čo v živote máme. Je večnou témou a námetom umeleckých diel. Nespočetné množstvo filmov, divadelných hier, televíznych i rozhlasových relácií, malieb i hudobných diel a piesní stvárňuje námety o láske. A to aj v komediálnej podobe, lebo láska má aj svoju humornú stránku, ako sa môžete presvedčiť v zábavnom rozhlasovom pásme Tamary Chlebovej Láska tiež niekedy praská (1996, réžia: Igor Hrabinský).

Na úvod sa opýtame detí z materskej školy, čo si oni myslia o láske. Pravdaže, nebude chýbať ani humorný pohľad na lásku mileneckú a manželskú. Obyčajne, keď sa dvaja ľúbia, spečatia svoj vzťah manželstvom. A tomu predchádza svadba. Ani tá sa nezaobíde bez veselosti a dobrej nálady. Na ženbu vyjadril svoj úsmevný názor aj ľudový rozprávač Ľudo Zelienka vo svojej knihe Detvianska nátura. Pridajú sa k nemu herci Ivan Letko, Peter Bzdúch, Ľubo Roman, Soňa Ulická a Ján Valentík.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame