Humor z archívu – Martin Gregor

Humor z archívu – Martin Gregor

Z bohatého rozhlasového archívu vyberáme humorné Monológy (1961, 1964), v ktorých sa predstavia Martin Gregor a Jozef Hanúsek. Ich výpovede dokumentujú skutočnosť, že muži odnepamäti nie sú schopní zvládnuť dve oblasti problémov: ženy a alkohol. Pripravili redaktor Vladimír Nosáľ, zvukový majster Vladimír Marko a režisér Juraj Haľama.

K najpopulárnejším zábavníkom košického štúdia Slovenského rozhlasu patril kabaret Pánska jazda. Vysielal sa od marca 2003 do januára 2005. Jeho autor Tomáš Repčiak sa okrem rozhlasovej tvorby venuje aj poézii, próze, publicistike a tvorbe piesňových textov. Debutoval zbierkou krátkych próz Zo života Karčiho Vešeľaka. Je laureátom viacerých literárnych súťaží ako Wolkrova Polianka, Akademický Prešov, Literárny Zvolen.

V kabarete Pánska jazda sa štyria muži pomocou humoru, satiry, paródie a kabaretných pesničiek chcú dostať do vašich uší a sŕdc. Treba uznať, že sa im to darí aj zásluhou hereckých kreácií samotného autora a ďalších „zúfalých, utláčaných" mužov - Františka Držíka, Martina Horbala, Vladimíra Vaverčáka a jednej obrankyne ženských práv Kataríny Turčanovej.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame