Supershopa - Ander z Košíc

Supershopa - Ander z Košíc
Z košického rozhlasového archívu sme vybrali zábavnú reláciu Supershopa. V humoristicko-satirickom bazári nájdete široký sortiment scénok, monológov, fejtónov, epigramov a nebude chýbať ani Ján Pisančín známy ako Ander z Košíc, ktorého poznáme nielen z rozhlasu ale aj z obľúbenej televíznej relácie Anderov rebriňák.

Známy humorista rozdáva radosť a dobrú náladu už viac ako 47 rokov. Tentoraz porozpráva poslucháčom veselé zážitky v špecifickej podobe východoslovenského zemplínskeho nárečia. Medzi jeho vystúpením a krátkymi literárnymi príspevkami zaznejú naše i zahraničné populárne hity. Verejnú nahrávku pripravili košickí kolegovia v divadelnej sále vo Svite v roku 2002.

Z bratislavského rozhlasového archívu sme vylovili kabaretné pásmo Berca Trnavca Výlomky zo života (1983). Hoci scéna a kulisy sa od tých čias zmenili, „ľudská komédia", ako to nazval klasik, je stále tá istá. Autor nám ponúka výlomky z vtedajšieho života a my si ich môžeme konfrontovať s výlomkami i vilomeninami zo súčasného života.

Režisér Mikuláš Bugár si vybral za hlavného kabaretiéra Mariána Labudu a ten sa zhostil svojej úlohy bravúrne. Sekundovali mu Stano Dančiak, Ivan Krivosudský, Michal Slivka, Maja Velšicová a ďalší herci. Pravdaže, nebudú chýbať ani kabaretné pesničky a podarené reakcie publika z verejnej nahrávky.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame