Sólo pre Ivana Romančíka

Sólo pre Ivana Romančíka

Stretnutie so zaujímavým umelcom môže byť nielen poučné, ale aj podnetné a zábavné. A práve takouto inšpiratívnou osobnosťou je známy herec Ivan Romančík. Hereckú dráhu začal v Martinskom divadle, kde pôsobil 12 rokov a stvárnil mnohé hlavné postavy svetovej i našej klasiky. Neskôr zakotvil na Novej scéne v Bratislave. Aj tu vytvoril množstvo nezabudnuteľných postáv.

Obsadzovali ho do filmov, účinkoval v televízii i rozhlase. Za postavu Vinca vo filme Ako sa Vinco zaťal dostal cenu za najlepší herecký výkon a za dabing dvakrát Zlatú slučku. V relácii Sólo pre Ivana Romančíka (2004) sa autor Emil Benčík a moderátor Marián Grebáč podujali poodhaliť jeho túžby, sny i plány a pripomenúť si jeho bohatú hereckú činnosť.

Prvé vydanie rozhlasového Maratónu sa, žiaľ, v našom zvukovom archíve nezachovalo. Našťastie, všetky ostatné sú v ňom uložené a je z čoho vyberať. Dramaturgička Hana Rodová - Kolbašská siahla po nahrávke Maratónu (1974), ktorý sa nahrával v Prešove za účasti obecenstva a humor z neho nevyprchal ani po vyše štyridsiatich rokoch.

Minizábavník Magdy Pavelekovej sa po prvý raz ozval na vlnách Slovenského rozhlasu v roku 1995 a hneď si našiel svojich priaznivcov. V krátkom čase sa táto relácia vyprofilovala na dôverný rozhovor s poslucháčmi. Herečka nám umožnila nazrieť do svojho života, pridala aj za priehrštie užitočných rád a receptov na šťastný život, ale predovšetkým nám poskytla inteligentnú zábavu.

Bola to výrazná herecká osobnosť s nevšedným komediálnym talentom. Oprávnene si vyslúžila čestný titul prvá dáma slovenského humoru. Svoj rozhlasový Minizábavník tvorila a prezentovala s jej vlastným šarmom, vkusom a láskavým humorom, ba neraz aj s nemalou dávkou sebairónie. Na relácii z roku 2006 spolupracovali autor Emil Benčík, redaktorka Tamara Chlebová, majstri zvuku Ľuboš Klásek a Eva Irmanová, hudobná redaktorka Dana Reková a režisérka Ria Paldiová.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Pavel Neubauer, TASR]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame