Vlak - kabaretné pásmo z Košíc

Vlak - kabaretné pásmo z Košíc

Vlak z košického rozhlasového štúdia načas dorazil do našej rozhlasovej stanice Pyramída a naším prostredníctvom aj k vám, našim poslucháčom. Košické rozhlasové štúdio okrem populárneho Maratónu vysielalo aj ďalšie zábavné a humoristicko-satirické programy. Jedným z nich je aj kabaretné pásmo s názvom Vlak (2010). Veríme, že cestu týmto vlakom strávite príjemne a v dobrej nálade. Postará sa o to staničná humoristická čata: výpravca a spoluautor František Držík, nosič batožiny Vladimír Vaverčák, autor textov Tomáš Repčiak, hudobný sprievod Martin Horbal, zvukoví majstri Gabriel Nikházy, Miloš Potokár, Peter Krajčovič a režisérka Mária Jarkovská.

V našom rozhlasovom archíve sme natrafili aj na scénku známeho a populárneho humoristického autora Vladimíra Nosáľa. O tom, ako do závodu príde kontrolór na preventívnu protipožiarnu kontrolu. Scénku sme vysielali v roku 1977 v rozhlasovom silvestrovskom programe. Na verejnej nahrávke získala aplauz divákov a zaznamenala priaznivý ohlas u poslucháčov. A to aj vďaka hereckému výkonu Dušana Blaškoviča a Michala Slivku.

V humoristickom bloku si môžete tiež vypočuť kabaretné pásmo Bumerang (1983), ktoré pripravili humorista, satirik a aforista Tomáš Janovic, hudobník, textár a spevák Jaroslav Filip a komediálni herci Milan Lasica a Július Satinský (viac sa dočítate v rubrike Tip na týždeň).

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: pixabay.com]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame