Stredoslováci - rozhlasový kabaret s Katarínou Kolníkovou

Stredoslováci - rozhlasový kabaret s Katarínou Kolníkovou

Na úvod nášho zábavného bloku sme vybrali rozhlasový kabaret s pesničkami Stredoslováci. Autori a moderátori Stano Radič a Ján Snopko si ako hostí pozvali členku Radošinského naivného divadla Katarínu Kolníkovú a spevácke duo Páni Bratia. „Tetu“ Kolníkovú, ako ju dôverne oslovujú jej ctitelia a obdivovatelia, vám predstavovať nemusíme. Jej originálne herectvo poznajú diváci a poslucháči z mnohých vystúpení Radošinského naivného divadla, ale aj z rozhlasu a televízie.  

Duo Páni Bratia (Peter Niňaj a Robo Puškár) už viac ako dve desaťročia koncertujú na domácich scénach i v zahraničí. Ich široký hudobný repertoár obsahuje obľúbené operné, operetné, muzikálové i folklórne diela. Vystupujú na estrádnych scénach, v rozhlase i v televízii. Známi sú aj z populárnych televíznych večerov Milana Markoviča a rozhlasovej zábavnej relácie Pod Pyramídou. Zaujali aj divákov v Dome kultúry v Banskej Bystrici na verejnej nahrávke tohto rozhlasového kabaretu v roku 2004. 

Dramaturgia zábavných žánrov Slovenského rozhlasu pozvala v roku 2003 na rozhovor herca Jána Kronera. Autor Emil Benčík dal relácii názov Aj dobré slovo poteší. A nie náhodou. Tých dobrých, milých, zábavných a múdrych slov a príhod sme si z úst člena činohry SND vypočuli veľa. Janko Kroner je nielen vynikajúci herec, ale aj vtipný rozprávač a zabávač. Hoci ho ťažká choroba pozbavila možnosti pokračovať v hereckej profesii, jeho herecké kreácie na scéne, vo filmoch i v televíznych seriáloch navždy ostanú v našej pamäti i v histórii slovenského herectva.  

Keď si Slovenský rozhlas v roku 2001 pripomínal 75 rokov, rozhlasová zábava oslávila päťdesiatku a okrúhle výročie mala aj prvá dáma slovenského humoru Magda Paveleková. Má ešte toľko životnej energie, aby sa stihla trikrát v roku presťahovať z Bratislavy na vidiek a v zapätí sa vrátiť, hrať v muzikáloch, mať niekoľko premiér v slovenských divadlách, účinkovať v televízii a v rozhlase. Popritom stihla napísať knihu spomienok a naspievať album piesní. To zaslúži nielen uznanie, obdiv, ale aj vedecké sympózium.      

Rozhlas, v ktorom Magda Paveleková veľa rokov účinkovala, jej k životnému jubileu pripravil zábavnú reláciu Majdenie. Podieľali sa na ňom redaktorka Tamara Chlebová, autor Benjamín Škreko a režisérka Ria Paldiová. Ako hostí si pozvali do štúdia Evu Pavlíkovú, Ivana Letka, Ivana Vojteka a Pavla Topoľského.   

 
Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.
 
[foto: Ivan Majerský, TASR] 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame