Žiť škodí zdraviu - silvestrovský kabaret

Žiť škodí zdraviu - silvestrovský kabaret

V poslednom tohtoročnom zábavnom bloku na Rádiu Pyramída nemôže chýbať silvestrovský kabaret. Ten s názvom Žiť škodí zdraviu ponúka zábavné scénky, skeče, dialógy a veselé pesničky. Predstaví sa populárna dvojica Peter Meluš a Robo Kajzer. Jeden píše scenáre a druhý imituje známe osobnosti. V tomto prípade Magdu Pavelekovú, Bolka Polívku a Jozefa Kronera. A vie aj Ludka Sobotu, ale tentoraz to prenechal jemu osobne, lebo Luděk je hosťom kabaretu.

Autor scenára a textov piesní Peter Meluš si k pesničkám pozval klaviristu Petra Vaňoučka. Verejná nahrávka vznikla v roku 2001 v Dome Matice slovenskej v Šuranoch. Pripravili redakčne Tamara Chlebová a režijne Ria Paldiová. Na zvukový pás zaznamenali Ľuboš Klásek, Peter Pištek, Roman Laščiak a Juraj Minarovič.

V tomto roku sme si pripomenuli neobyčajné jubileum neobyčajnej hereckej osobnosti a vzácneho človeka. Mária Kráľovičová sa dožila 90 rokov a ešte stále hrá. Neuveriteľných 59 rokov je členkou Slovenského národného divadla. Zažiarila vo filme, v televízii i rozhlase. Jej tvorivú energiu a radosť zo života jej môžu závidieť aj pravnuci. Na takomto obmedzenom priestore je nemožné, čo i len vymenovať postavy, ktorým vdýchla život na scéne, pred filmovou a televíznou kamerou a rozhlasovým mikrofónom.

Keď ju obsadili do roly Sládkovičovej Maríny, jej fenomenálny herecký a recitátorský výkon ju predurčil, že sa navždy stala prototypom tejto postavy. V našom rozhlasovom archíve máme množstvo jej nahrávok v najrozličnejších žánroch. Relácia Emila Benčíka z roku 2003 Pohladkaj, pobozkaj, poteš ponúka vianočný rozhovor s Marínou Kráľovičovou.

Na záver si môžete vypočuť výber najúspešnejších príbehov z verejných nahrávok redakcie zábavných žánrov Humor bez cla (2000). Naši hostia spoza rieky Moravy nám prezentovali humor, ktorý je nám blízky. Moderátor Petr Novotný dodržiava odtučňovaciu kúru. O tom, ako sa pokúšal hrať ochotnícke divadlo, porozpráva známy sexuológ Radim Uzel. A so svojimi životnými príbehmi sa pochváli aj spevácke duo Těžkej Pokondr Miloš Pokorný a Roman Ondráček. Reláciu uvádza slovenský herec, rodák z Liptova, Dušan Tarageľ.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: ceskatelevize.cz]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame