Humor z knižnice - MacDonaldová, Dahl, Tanská, Kishon

Humor z knižnice - MacDonaldová, Dahl, Tanská, Kishon

Pre milovníkov humoru a humoristickej literatúry ponúkame niekoľko zaujímavých titulov. Betty MacDonald: Vajce a ja, Nataša Tanská: Mužsko-ženský slovník, Roald Dahl: Môj strýko Osvald, Ephraim Kishon: Inkognito v Prahe, Bruce Lansky: Otcovia hovoria najväčšie voloviny.

Všetky tieto knihy čerpajú námety z rodinného prostredia, venujú sa rodine, manželským vzťahom, výchove detí, ale aj ženským klebetám, mužským neverám a tak ďalej, skrátka, všetkému, čo život prináša a odnáša. Našťastie, prináša aj plné priehrštia humoru, dobrej zábavy a príjemnej nálady.

Do programu Humor z knižnice (1992) sme zaradili aj zbierku anekdot s názvom Človek v rodine. Istý anglický lekár totiž dokázal, že dobrá anekdota nám upraví krvný tlak na niekoľko hodín, ba niekedy aj na celý deň. Zabávať vás budú majstri hovoreného slova a humoru Karol Machata, Juraj Slezáček, Ivan Letko, Zora Kolínska či Kamila Magálová.

Humor z knižnice vystrieda humor z hostinca, konkrétne z Hostinca pod gaštanom. A hostinským nie je nikto iný ako Ivan Krajíček. Samozrejme, prevádzkovať takýto hostinec-humoristinec by jeden človek nezvládol. Musí mať aj spolumajiteľa Olda Hlaváčka. A keď sa dá dokopy takáto dvojica humoristov, o zábavu nie je núdza.

V rámci zábavného bloku na Rádiu Pyramída uvedieme aj rozhlasovú adaptáciu tragifrašky Stanislava Štepku Človečina (1983), o ktorej sa viac dočítate v rubrike Tip na týždeň.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: pixabay.com]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame