Dovolená dovolenka (1976) - o slastiach i strastiach leta

Dovolená dovolenka (1976) - o slastiach i strastiach leta

Rozhlasový kabaret Dovolená dovolenka (1976) rozpráva o slastiach a strastiach letného odpočinku. Je mnoho spôsobov, ako, kde a s kým stráviť dovolenku - a to tak, aby sme si ju „neotrávili". Všetci máme predstavu o svojej vytúženej dovolenke. Niektorí navštevujú kultúrne pamiatky, iní sa radšej opaľujú na pláži, alebo, keď na to majú, plavia sa na luxusnej jachte. Ale sú aj takí, čo dajú prednosť leňošeniu doma.

Autor Peter Stoličný nám, okrem iného, ponúka aj zaujímavý príbeh numizmatika a jeho ženy, keď ich zachvátila dovolenková zberateľská vášeň. V réžii Milana Semíka účinkujú: Karol Machata, Anton Mrvečka, Ján Klimo, Viera Topinková, Ivan Krivosudský, Erika Bauerová, Martin Gregor, Magda Vášáryová a Stano Dančiak.

Hosťom zábavného pásma Dovolenka bol v roku 2005 mladý herec a hudobník Kamil Mikulčík. Je to nielen výborný rozprávač, ale aj spevák, takže nám zaspieva svoje najmilšie pesničky. Ako bonus vám ponúkame slohové práce žiakov základnej školy v Neapole na tému „leto". Autor a dramaturg relácie Jozef Koleják ich objavil v knihe učiteľa taliančiny Marcela D´Ortu z roku 1944.

Na dovolenke si chceme oddýcnuť a zabudnúť na každodenné povinnosti a starosti. Prispieť k vašej letnej pohode môže aj pásmo Humorfórum (2001). Aforistu, humoristu, satirika a originálneho výmyselníka Milana Lechana netreba zvlášť predstavovať. Tentoraz nám prezradí, čo si myslia o humore známe herecké a spevácke osobnosti. Pridá k ním i vlastné humoristické ingrediencie. Nebudú chýbať ani satirické a poetické miniatúry a vtipné sentencie z pera psychológa Williama Jamesa.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: pixabay.com]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame