Čáry-máry-frk! s kúzelníkom Alexandrom Geričom (1998)

Čáry-máry-frk! s kúzelníkom Alexandrom Geričom (1998)

Keď povieme, že do rozhlasu prišiel kúzelník, možno sa začudujete, ako bude predvádzať svoje kúzla. Áno, vidieť ich síce nebudete, ale Alexander Gerič, známy ako kúzelník Alexander, vie čarovať aj hovoreným slovom. Dokázal to na verejnej nahrávke hudobno-zábavného programu Čáry-máry-frk! v Kultúrnom dome v Šali.

Svojimi trikmi a čarmi „ošálil" nielen Šalanov v sále, ale aj poslucháčov pri rádioprijímačoch. On totiž nie je len kúzelník, ale aj moderátor, manažér, pedagóg a tiež autor televíznych a rozhlasových scenárov. A v spomínanej relácii v roku 1998 vyčarovával a vtipnými komentármi vítal a uvádzal svojich hostí. Potom ich začaroval, aby spievali, hoci niektorí spievali možno prvýkrát v živote.

Môžete sa tešiť na hercov Ivana Vojteka a Magdu Pavelekovú, futbalistu Dušana Tittela, speváka Dušana Grúňa, hokejovú legendu Jozefa Golonku, kardiochirurga Viliama Fischera či imitátora Roba Kajzera. Program pripravil a nahral tvorivý tím: Tamara Chlebová (námet a redakčná príprava), Zdeno Luknár (scenár), Vlado Franc (hudobná dramaturgia), Pavel Zajáček (aranžmán piesní a hudobná réžia), Daniel Mikletič (texty piesní), Ria Paldiová (réžia).

                                           ---------

V humornom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť rozhlasovú adaptáciu hry Stanislava Štepku a Radošinského naivného divadla Slovenské tango (1983) a dve scénky z cyklu Humor z archívu (Výlet, V autoservise ), v ktorých excelujú Oldo Hlaváček a Eduard Bindas.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: pixabay.com]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame