Echorádio s Ivanom Palúchom (2010)

Echorádio s Ivanom Palúchom (2010)

Slovenský rozhlas vysielal zábavnú reláciu Echorádio dvadsať rokov raz mesačne ako súčasť Nedeľného zábavníka. Z archívu sme vybrali verejnú nahrávku z roku 2010 z Trenčianskych Teplíc, ktorú moderovali Iveta Malachovská a Štefan Skrúcaný. Hosťom bol herec Ivan Palúch. O hudobnú produkciu sa postarala skupina Senzus. Ivan Palúch vytvoril v divadle, televízii a vo filme množstvo postáv, za ktoré získal viacero prestížnych ocenení. Ako jediný slovenský herec v roku 1969 na festivale v Cannes kráčal po červenom koberci so slávnou francúzskou herečkou Annie Girardotovou.

Hudobnú skupinu Senzus netreba osobitne predstavovať. Už roky prináša zábavu obecenstvu na vypredaných koncertoch po celom Slovensku i v Čechách. Doteraz nahrali 45 albumov s viac ako 700 pesničkami. Vystupovali v rozhlase i v televízii. V repertoári majú okrem ľudových pesničiek aj známe hity. Spolupracovali so skupinou Taktici aj Mirom Žbirkom.

Scenár Echorádia napísal Stanislav Gurka. Humornými scénkami prispeli autori Peter Meluš, Emil Benčík a Daniel Mikletič. Účinkovali Magda Paveleková, Ivan Letko, Peter Meluš a Robo Kajzer. O zvukové stvárnenie sa postarali Dušan Kozák, Ľuboš Války, Juraj Minarovič. Réžiu mala Ria Paldiová.

                                            ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť satirické pásmo Milana Lechana Zmysel pre humor (1996). V cykle Herci na koberci (2002) sa nám predstaví Ivan Vojtek. A na záver trochu hudby pre staršiu generáciu - tanečná zmes v podaní populárneho orchestra Gustáva Broma.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Radovan Stoklasa, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame