Pod Pyramídou s Markovičom, Labudom a Kopeckým (1990)

Pod Pyramídou s Markovičom, Labudom a Kopeckým (1990)

Autorom jednej z najúspešnejších rozhlasových zábavných relácií z Nedeľného zábavníka bol humorista Milan Markovič. Nazval ju Pod Pyramídou s podtitulom Zábavné vychádzky do širokého okolia rozhlasovej domácnosti. Pred rozhlasovým mikrofónom sa vystriedalo množstvo slovenských a českých umelcov (Karel Černoch, Jiří Císler, Richard Muller, Petr Novotný, Karel Gott, Miloslav Horníček, Jiří Bartoška).

V roku 1990 sa rozhlasová domácnosť aj s hosťami presídlila do študentského domova v Mlynskej doline. Marián Labuda, ktorý sa práve vrátil zo zahraničia, porozpráva príhody z ciest. Napríklad, ako sa dorozumieval s chyžnou v Maďarsku a čo všetko vzniklo z neznalosti reči. Kontruje mu hosť z Prahy Miloš Kopecký, ktorý má zasa radšej pokoj doma v Prahe ako stres z cestovania. Nebudú chýbať ani historky, ktoré zažil vtedajší minister zdravotníctva Alojz Rakús ako lekár. Potvrdil, že niekedy sa lieky dajú nahradiť humorom.

Predstaví sa tiež vokálna skupina SKLO, ktorá ako prvá skupina na Slovensku má v repertoári renesančné piesne, černošské spirituály i slovenské ľudové piesne. Pod pyramídou autorsky pripravil a uvádzal Milan Markovič. Pri klavíri mu asistoval Peter Breiner. Po zvukovej a technickej stránke reláciu dotvorili Ľuboš Klásek a Ivan Mihál. Réžíroval Štefan Mandžár.

                                              ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť reláciu Sólo pre Božidaru Turzonovovú (2004), ktorú autorsky pripravil Emil Benčík a moderoval Marián Grebáč. Zo zábavnej relácie Echorádio sme na záver vybrali scénku od autora Petra Meluša V poisťovni, v hlavných úlohách Magda Paveleková a Robo Kajzer.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Radovan Stoklasa, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame