Apropo - humoristický mesačník postrehov a správ (1991)

Apropo - humoristický mesačník postrehov a správ (1991)

Mnohé zábavné relácie, ktoré rozhlas v priebehu rokov vysielal, sú stále aktuálne a dokážu vyčariť úsmev na tvári. Patrí k nim aj humoristický mesačník postrehov správ zo sveta a okolia Apropo. Vysielali sme ho niekoľko rokov ako jeden z Nedeľných zábavníkov na Rádiu Slovensko. 

V roku 1991 sa relácia nahrávala v bratislavskom študentskom internáte Družba. Moderovali Štefan Skrúcaný a Miro Noga. Autorom scenára bol známy český skladateľ a textár Karel Peterka. Literárnymi príspevkami prispeli humoristi Zdeno Luknár, Ján Grexa a Stano Radič. Miroslav Prekop napísal monológ Ako jazdiť ekonomicky a bezpečne. Vladislav Blahovský sa vo svojom príspevku zaoberal hmlistou budúcnosťou a Stano Radič to všetko okorenil vtipnými aforizmami.

V scénkach sa predstavia herci Ivan Letko, Ľubo Gregor či Dušan Tarageľ. O hudobnú produkciu sa postarala skupina Peterka a spol. s hosťkou relácie speváčkou Janou Mikešovou. Súčasťou verejnej nahrávky bola aj dražba federálneho rozhlasového časopisu Apropo.

                                               ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť pásmo o rozhlasovej tvorbe Ivana Krajíčka, ktoré autor Emil Benčík nazval Krajec z Krajíčka humoru a dobrej zábavy (1991). Spolu s ním sa pod reláciu podpísali: redaktorka Tamara Chlebová, účinkujúci Soňa Ulická a Ján Valentík, zvukový majster Peter Daniška a hudobná dramaturgička Lýgia Vojtková.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Ivan Majerský, TASR]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame