Ľúbostná schôdzka - pásmo o láske na motívy Maupassanta

Ľúbostná schôdzka - pásmo o láske na motívy Maupassanta

Láska kvitne nielen v každom veku, ale aj v každom čase a na každom mieste. Na jar, v lete, v jeseni i zime. Je to najľudskejší a najhlbší cit. Ako to už s láskou býva, mnoho podôb v sebe skrýva. Ako všetko, čo je ľudské, aj láska má rub i líce. Poznáme lásku nebeskú, romantickú, bláznivú, dramatickú i komickú.

A práve tá humorná stránka lásky zaujala redaktora Berca Trnavca. Siahol po ľúbostných poviedkach klasika francúzskej literatúry Guy de Maupassanta a pripravil z nich zábavné pásmo o láske Ľúbostná schôdzka. Neodradilo ho ani to, že to bola iná doba, iní život, iní ľudia, pretože láska a humor nestarnú. Tieto dve hodnoty boli, sú a budú vždy tam, kde sú ľudia.

Reláciu v roku 1996 redakčne pripravila Tamara Chlebová. V réžii Milana Semíka účinkovali: Eva Večerová, Michal Gučík, Oľga Šalagová, Zuzana Kocúriková, Ivan Laca , Vladimír Obšil, Ján Galovič, Dušan Tarageľ, Elena Petrovická a Vlado Minarovič. Hudobná a zvuková spolupráca Katarína Mudrochová, Vladimír Mihálek a Miroslav Mlynka.

                                             ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si môžete tiež vypočuť zábavník Cirkus ľudský s podtitulom Rozhlasový kabaret o cirkuse v nás i okolo nás (2003), ktorý autorsky pripravili František Malec, Jozef Koleják, Jozef Lujza Valach a Daniel Majling. V réžii Štefana Korenčiho účinkovali a spievali: Daniel Heriban, Ľuboš Kostelný, Zuzana Marošová, Kamil Mikulčík, Anna Vargová, Ivana Kuxová, Helena Geregová.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: pixabay.com]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame