Pozor zákruta - Silvester 1987

Pozor zákruta - Silvester 1987

V poslednej nádielke humorného slova a hudby z rozhlasového archívu v roku 2019 môžete nájsť jednu z najpočúvanejších relácií Pozor zákruta. Magazín o cestovnom ruchu a motorizme sa vysielal nepretržite od roku 1962. Silvestrovský program z roku 1987 s podtitulom Od zákruty do zákruty  dokazuje, že aj motoristické témy môžu byť zábavné.

Autorom scenára a zároveň redaktorom bol dlhoročný rozhlasový moderátor a humorista Milan Mlsna. O tom, že sa vyzná v zábavných žánroch presvedčil divákov a poslucháčov už dávno ako Strýco Marcin, populárny ľudový rozprávač z Pezinka. Tentoraz si vzal „na mušku" šoférske skúšky a dopravné značky.

Ďalší humorista Jaroslav Ďuríček zasa porozpráva, ako sa pokúsil vysvetliť svojej drahej polovičke rozdiel medzi riadením auta a muža. Spestrením bude aj súťaž Od zákruty do zákruty. Kde sa chystá dobrá zábava, nemôže chýbať a ani nechýba zohratá humoristická dvojica Ivan Krajíček a Oldo Hlaváček. Jeden z nich ako klient a druhý ako expert z poradne pre motoristov. Lenže jeho „rady" vôbec nie sú lacný špás.

A napokon Milan Mlsna sa predstaví ešte raz - teraz ako Strýco Marcin, ktorý radí Agneše, čo robiť s autom, keď jej, ako vraví ona, „dohorel" benzín. Pravdaže, nebude chýbať ani zmes najpopulárnejších slovenských a českých melódii. A ako po celý rok, aj na Silvestra prajú tvorcovia všetkým šoférom príjemné počúvanie a hlavne - plynule a bezpečne!

                                                ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si môžete tiež vypočuť kabaretné pásmo Stanislava Štepku Aj tí naši píjavali (1976). V réžii Antona Glézla účinkovali členovia Radošinského naivného divadla: Milan Markovič, Stanislav Štepka, Jozef Vičan, Mária Daubnerová, Katarína Kolníková, Jozef Sloboda, Ľuba Lehotská, Jana Kreháková a Ľudovít Močko.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame