Echorádio s Radimom Uzlom

Echorádio s Radimom Uzlom

Verejné nahrávky Echorádia patrili k najpočúvanejším reláciám Slovenského rozhlasu. Echorádio z roku 1995 s podtitulom Dozvuky toho, čo sa možno stalo, alebo určite nestalo autorsky pripravil popredný slovenský humorista Zdeno Luknár. Pridali sa k nemu Jaroslav Schut, Ján Grexa, Vladimír Nosáľ a Jozef Billy, autori humoristicko-satirických scénok: Linka dôvery, Echozákruta, Jazykový kútik a Echokorešpodencia. Pod režisérskou taktovkou Igora Hrabinského účinkovali: Magda Paveleková, Ivan Vojtek, Ján Mistrík, Ivan Letko a Dušan Tarageľ. 

Večer moderovali Marta Sládečková a Ivan Krajíček. Hosťom bol známy český sexuológ Radim Uzel, ktorý porozprával svoje vtipné príhody z praxe. O dobrú náladu sa postarala hudobná skupina Lojzo. Možno neviete, že „Lojzo" je skratka „ľudový orchester jednoduchej zábavy obyvateľov". A líder kapely Marián Kochanský v rozhovore s Martou Sládečkovou tiež vysvetlil, prečo vystupujú v teplákoch.

                                                  ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť satirické mini pásmo Milana Lechana Pozor, niečo na zasmiatie! (1993) a z repertoáru Mariána Labudu sme vybrali pesničky Dýchni a Tango pre Kamilu, ako aj jeho monológ, ako sám zložil jednu pesničku (Silvester 1976).

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Magda Borodáčová, SITA]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame