Sólo pre Michala Tvarožka

Sólo pre Michala Tvarožka

V predvianočnom čase oslávi svoje 77. narodeniny náš kolega, redaktor a moderátor Michal Tvarožek, ktorý sa narodil 19. decembra 1942 v Bratislave. V poslucháčskych anketách o najlepšieho rozhlasového moderátora získal trikrát Krištáľový mikrofón v kategórii spravodajstva a v roku 2004 aj v rámci celého Slovenského rozhlasu.

Od roku 2004 redakčne i autorsky pripravoval vlastnú polhodinovú reláciu Vec verejná, za ktorú dostal Krištáľové krídlo v kategórii publicistika za rok 2013. Pre vážne zdravotné problémy v apríli 2016 po takmer polstoročí z rozhlasu odišiel. Pred rokom mu v Zichyho paláci v Bratislave odovzdali Cenu Romana Kaliského za významný prínos slovenskej žurnalistike. Literárny fond ho tiež ocenil za dlhoročnú novinársku tvorbu na vysokej profesionálnej úrovni.

Keď mal Michal Tvarožek 63 rokov, Emil Benčík si ho pozval pred mikrofón v relácii Sólo pre... (2005).

                                                  ---------

V publicistickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť reportáž Tatiany Šuškovej Rodiny v kronikách miest (2001) z cyklu Pozvete nás ďalej  o mapovaní histórie rodu Makovických a reláciu Ivice Ruttkayovej Stratení v čase - Alžbeta Göllnerová-Gwerkowá (2018).

Blok publicistiky pripravuje redaktor Marián Grebáč.

[foto: RTVS]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame