Blízko je do neba - spomínanie na Ivana Krajíčka

Blízko je do neba - spomínanie na Ivana Krajíčka

V týchto dňoch si pripomíname 20. výročie úmrtia Ivana Krajíčka. Bol to všestranný umelec: herec, spevák, režisér, konferencier, moderátor, autor humoristických scénok - skrátka zabávač. Svojim talentom a komediálnym herectvom si získal srdcia divákov a poslucháčov v divadle, kinosále, pri televíznej obrazovke i pri rádioprijímačoch.

Bez jeho jemnej irónie, nonšalantnosti a šarmu, bez jeho osobitého a osobnostného vkladu, bola by slovenská zábava ochudobnená o výrazný prúd, ktorý dostal názvov „krajíčkovský humor". Bol to humor inteligentný a povznášajúci. Tvoril ho ako autor, herec a spevák. Sám sa priznal, že nevie, či je viac herec alebo spevák. Bol jedným i druhým, pretože sa vedel do každej zo svojich tvorivých činností vložiť celý.

Blízko do neba je vtedy, keď tam odíde niekto blízky, človek, ktorého sme mali radi a obdivovali. Môžeme s ním nadviazať kontakt a porozprávať sa. Tak to urobil aj autor relácie Blízko je do neba (2009) Marián Grebáč. Pri hocikom inom by takýto rozhovor bol vážny, ale nie pri Ivanovi Krajíčkovi, ktorý bol optimista a humorista tu na zemi, a veríme, že je taký aj v nebi. Spoluautormi boli Ján Grexa, Jaroslav Schut a Vladimír Nosáľ. V scénkach účinkovali Zora Kolínska, Oldo Hlaváček, Marta Sládečková a Ľubo Roman. Moderoval Štefan Skrúcaný.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame