Túto hudbu mám rád - Soňa Horňáková

Túto hudbu mám rád - Soňa Horňáková

Soňu Horňákovú poznajú naši poslucháči nielen ako vynikajúcu folkovú pesničkárku, ale tiež ako rozhlasovú redaktorku. V relácii Folkfórum predstavuje aktuálne albumy z domácej a svetovej nezávislej hudobnej scény, pričom nezabúda ani na folkové legendy.

Soňa Horňáková začala vystupovať v polovici 70. rokov v študentských kapelách Mladosť a Letorosty. Počas štúdia na Pedagogickej fakulte v Trnave koncertovala v malých folkových kluboch a nahrávala svoje prvé skladby pre Československý rozhlas v Bratislave. Začiatkom 80. rokov nahrala s folkrockovou skupinou Strom niekoľko desiatok skladieb pre bratislavský rozhlas a vystupovala aj v televízii, vyšli jej štyri single.

Spolupracovala s Ferom Griglákom, Andrejom Šebanom, Richardom Müllerom i s Paľom Hammelom. V roku 1988 získala so skupinou Nika bronzovú lýru za pieseň Paľa Hammela a Jozefa Augustína Štefánika Dnes je láska príťaž. Pre rozhlas a televíziu komponovala scénickú hudbu. Od roku 1989 je Soňa Horňáková redaktorkou Slovenského rozhlasu v Bratislave. V roku 2000 si ju pozval Vlado Franc do relácie Túto hudbu mám rád.

Blok, venovaný folklóru a popu, pripravuje redaktor Marián Minárik.

[foto: Jakub Kotian, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame