Svetozár Sprušanský: Miluj ma, zabi ma

Svetozár Sprušanský: Miluj ma, zabi ma

Divadelný režisér a dramaturg Svetozár Sprušanský napísal v roku 2006 rozhlasovú hru pre mládež Miluj ma, zabi ma. V štyroch etudách na tému lásky i „nelásky" ponúka svojský pohľad na partnerské vzťahy dvojice mladých ľudí. Hru sám režíroval a obsadil do nej Zuzanu Moravcovú, Milana Ondríka, Dušana Lenciho a Ivana Lacu. Zvukovú podobu realizoval Dušan Kozák.

Svetozár Sprušanský v rokoch 1995 - 2017 pôsobil ako dramaturg, režisér a umelecký šéf v Divadle Andreja Bagara v Nitre. V roku 2003 sa stal laureátom prestížnej ankety DOSKY v kategórii Najlepšia réžia sezóny za inscenáciu Tri sestry.

Je režisérom osobitého rukopisu s vyhraneným dramaturgickým záujmom. Rád sa vracia k ruskej klasickej dráme alebo k overeným dielam svetových autorov, ktoré nanovo reinterpretuje. Čechovovu Čajku uviedol vo vlastnom preklade a upravil pre potreby netradičného inscenovania. Často siahne aj po súčasných textoch zahraničných autorov. Na javisku vytvára novú realitu, vykreslenú do najmenších detailov, aby ňou zasiahol čo najširšie spektrum divákov.

Blok, venovaný literatúre a dráme, pripravuje redaktor Marián Grebáč.

[foto: pixabay.com]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame