Pálenica s Borisom Farkašom

Pálenica s Borisom Farkašom

Poslucháči už roky so záujmom počúvajú Pálenicu, v ktorej Boris Filan vtipne komentuje príhody, zážitky a spovedá zaujímavých ľudí, ktorým to „páli." Minulý rok v máji bol hosťom populárny herec strednej generácie a sympatický človek Boris Farkaš.

Svoju hereckú kariéru začínal v Divadle Andreja Bagara v Nitre, potom pôsobil na Novej scéne v Bratislave, až zakotvil v Divadle Astorka Korzo. Videli sme ho vo filmoch aj na televíznych obrazovkách. Jeho podmanivý mužský hlas a univerzálnosť prejavu ho priam predurčili na účinkovanie v rozhlase a pôsobenie v dabingu. Prejavil sa tiež ako karikaturista a ilustrátor v troch knihách, ktoré napísala jeho dcéra herečka Kristína.

Reláciu Abeceda svetového humoru (2011) autor Mojmír Groll venoval dvom spisovateľom. Jerome Klapka Jerome je považovaný za klasika anglickej humoristickej a cestopisnej literatúry. A tvorba Venedikta Vasilieviča Jerofejeva sa vyznačuje surrealistickými prvkami literárneho klaunovstva. Účinkovali: Alfréd Swan, Helena Geregová, Zuzana Kyzeková a Miroslav Trnavský. Pripravili redaktorka Tamara Chlebová a režisérka Milena Lukáčová. Hudobná a zvuková spolupráca Katarína Bielčiková a Dušan Kozák.

Bloku humoru na Rádiu Pyramída uzavrú dve poviedky legendárneho slovenského herca Jozefa Kronera z jeho knihy Neobyčajný testament (1995). V úvode sa takto vyznáva:

Som herec, rozprávač a nie spisovateľ. Možno sa vám bude zdať, že niektoré poviedky som napísal z pohľadu divadelného či filmového videnia, niektoré sú autobiografické, iné som predstavil cez moje pocity. Ak vás moje poviedky potešia, bude to pre mňa najlepší dar."

Poviedky z pera Jozefa Kronera interpretuje nezabudnuteľným spôsobom sám autor, takže vám určite vyčaria úsmev na tvári.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Michal Svítok, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame