Lasica + Satinský: Pozor! Na všetko sa pamätáme!

Lasica + Satinský: Pozor! Na všetko sa pamätáme!

Z bohatého archívu Nedeľných zábavníkov vyberáme program Pozor! Na všetko sa pamätáme!  z roku 1999. Na svoju vyše 40-ročnú spoluprácu si zaspomína nerozlučná dvojica - Milan Lasica a Július Satinský. Pozvanie do tejto relácie prijal aj principál Radošinského naivného divadla Stanislav Štepka. Na svojom prvom stretnutí si dohodli vzájomnú spoluprácu. Milan Lasica napísal texty pesničiek do Štepkovej divadelnej hry Dohoda možná. V roku 1991 spoločne pripravili predstavenie Kam na to chodíme. Autorom bol Stano Štepka, v réžii Milana Lasicu účinkoval Július Satinský a herci Radošinského naivného divadla.

Zábavný cyklus Herci na koberci  sa venoval slovenským hercom so zmyslom pre humor. Jedným z nich bol aj Dušan Tarageľ. Určite si pamätáte na jeho herecké kreácie v divadle, filme, televízii i rozhlase. Je to všestranný herec s komedálnym talentom. Stal sa neodmysliteľnou postavou estrádnych scén i verejných nahrávok zábavných programov Slovenského rozhlasu.

V roku 2008 sme si ho pozvali na náš pomyselný koberec, kde sa predstavil ako vtipný rozprávač a zabávač. Glosuje stratu vedúceho postavenia vo vlastnej rodine. Popisuje „akčnú" scénu, ktorú napísal sám život: urputný zápas so zlodejom aut na kapote vlastného auta. S láskou spomína na rodný Liptov a na svojich rodákov. V scénke Jaroslava Schuta Našinec sa nevzdáva si zahral baču spolu s Ivanom Krajíčkom v úlohe honelníka. V scénke Emila Benčíka Reportáž z raja  bravúrne stvárnil postavu praotca Adama, sekundovali mu Magda Paveleková ako Eva a Pavel Topoľský ako reportér.

V relácii Sólo pre Pavla Hammela  porozpráva populárny spevák o svojich generačných druhoch, priateľoch a spolupracovníkoch (Boris Filan, Kamil Peteraj, Marián Varga). Zaspomína na legendárnu skupinu Prúdy. Prezradí, ako chodil do tanečnej školy a ako ho očarila učiteľka tanca, ktorej venoval hit Učiteľka tanca. A tiež porozpráva, ako sa zrodil prvý slovenský rockový muzikál Cyrano z predmestia.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Jana Noseková, TASR]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame