Apropo - humoristický mesačník zo sveta a okolia

Apropo - humoristický mesačník zo sveta a okolia

Mnohé humoristické a satirické relácie, ktoré rozhlas v priebehu rokov vysielal, sú stále aktuálne a dokážu vyčariť na tvári úsmev. Patrí k nim aj humoristický mesačník postrehov a správ zo sveta a okolia Apropo. Ako vieme, slovíčko „apropo" znamená dodatočne sa vyjadriť k veci. A keďže mnohé „veci" sa u nás nemenia, satirické postrehy humoristov sú ako šité aj na dnešné pomery. Reláciu, v ktorej vystúpia Štefan Skrúcaný, Miro Noga, Stano Dančiak, Marián Zednikovič a skupina Mloci, mala premiéru v roku 1992.

V cykle Herci na koberci si na príslovečný „koberec" pozývame známych hercov, obdarených schopnosťou zabávať, teda hercov a herečky s komediálnym talentom. V roku 2002 autor a moderátor Marián Grebáč vyspovedal všestranného herca Ivana Letka.

Vytvoril stovky postáv v martinskom Divadle SNP a na Novej scéne v Bratislave. Jeho komediálne nadanie si všimli aj rozhlasoví dramaturgovia a režiséri a obsadzovali ho do zábavných, kabaretných a silvestrovských programov. Je aj vynikajúcim rozprávačom vlastných životných i divadelných príhod, veselých zážitkov a komických situácií. Mnohé sám zozbieral a pripravil na uverejnenie. Tvorcovia relácie Herci na koberci mali tentoraz sťaženú úlohu, ako z toľkých dobrých nahrávok vybrať tie najlepšie.

Viete, že ranné rozcvičky sa vysielali v rozhlase už od 1. mája 1932? Odborníci tvrdia, že niekoľko minút cvičenia má mimoriadne pozitívny vplyv na zdravie človeka. Generuje prílev energie a pripraví mozog na úlohy, ktoré musí počas dňa zvládať. Jednu rannú rozcvičku s rozhlasom sme vybrali z nášho archívu - zacvičiť si môžete s Julom Satinským.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame