Pod Pyramídou - s Emilom Horváthom

Pod Pyramídou - s Emilom Horváthom

Z rozhlasových nedeľných zábavníkov vyberáme verejnú nahrávku z roku 1991. Relácia Pod Pyramídou patrila k tým najzábavnejším a najpočúvanejším. Na pódiu pred rozhlasovým mikrofónom sa vystriedalo množstvo slovenských a českých osobností (M.Labuda, M.Horníček, M.Lasica, K.Černoch, J.Satinský, J.Císler, J.Jakubisko, Ľ.Hermanová, R.Müller).

Moderátor Milan Markovič si tentoraz pozval herca a režiséra Emila Horvátha. Hoci o sebe tvrdí, že neoplýva humorom, opak je pravdou. Zabával obecenstvo vtipnými príhodami z divadla i zo života (ba dokonca aj o jednej žirafe v ZOO). O dobrú náladu sa postaral tiež hudobník Peter Breiner, ktorý je stálym spoločníkom Milana Markoviča. Pozvanie prijal aj vtedajší federálny minister práce a sociálnych vecí Peter Miller. O hudobnú produkciu sa postarala country folková skupina Plavci - Rangers.

V čase nahrávania relácie Maratónkyňa na koberci v roku 2001 mala maratónska bežkyňa Ľudmila Šunová z liptovskej obce Ploštín 68 rokov (zomrela 12. marca 2008). S glóbusom v ruke si zaspomína, kde všade bežala maratón. Obehla takmer celý svet: v Amerike v Las Vegas, New Yorku i Bostone, v Ázii v Japonsku, v Afrike, o Európe ani nehovoriac. Svoj jubilejný stý maratón bežala v Chicagu a zožala nebývalý úspech.

Pozoruhodné je, že táto vytrvalkyňa absolvuje všetky maratóny v slovenskom kroji s nápisom Slovakia. Takto propaguje našu vlasť v zahraničí. Ľudmila Šunová je nielen vynikajúca bežkyňa, ale aj vtipná rozprávačka. Nečudo, že redakcia zábavných programov Slovenského rozhlasu ju pozvala „zabehnúť" jeden maratón humorného slova a odštartoval ju pri tom autor a moderátor relácie Emil Benčík.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Michal Svítok, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame