Kraslice smiechom maľované (1985)

Kraslice smiechom maľované (1985)

Prijmite pozvanie na hodinovú exkurziu za šibačmi, polievačmi a ich obeťami zo všetkých kútov Slovenska, od Záhoria až po východné Slovensko. Autorom humoristického pásma Kraslice smiechom maľované je Zdeno Luknár, sprievodcom bude Milan Markovič.

Každá kraslica skrýva v sebe milé prekvapenie. V tej prvej nájdete návod, ako a kde nakupovať korbáče. Poradia vám na slovo vzatí odborníci Karol Machata a Eduard Bindas. Ďalšie kraslice obsahujú osvedčené rady, ako šibať a polievať, od odborne fundovaného šibača a polievača Andyho Hryca.

Dozviete sa aj to, aké veľkonočné zvyky, obyčaje, vinšovačky a veršovačky obveseľujú sviatky jari v rôznych regiónoch Slovenska. Postarajú sa o to ďalší účinkujúci: Ivan Krajíček, Slávo Zahradník, Ľubo Gregor, Dušan Tarageľ, Eva Krížiková a Oldo Hlaváček.

A v tej poslednej kraslici, smiechom maľovanej, sa skrýva rozprávka O zlatom korbáčiku. Nie je určená našim ratolestiam, ale nám, dospelým. Veľkonočné zábavné pásmo Kraslice smiechom maľované v roku 1985 režíroval František Obžera, hudbu vybrala Eva Kederová, zvuková a technická spolupráca Jozef Dobák a Jana Semíková, redakčne pripravil Stano Radič.

                                               ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť rozhlasový kabaret Stredoslováci, ktorého autormi a moderátormi boli Stanislav Radič a Ján Snopko. Ako hostia sa predstavili Marián Geišberg a Milan Lasica. Relácia bola nahratá v Dome kultúry v Banskej Bystrici v roku 2004.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: pixabay.com]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame