Stredoslováci – rozhlasový kabaret s Markovičom a Maigom

Stredoslováci – rozhlasový kabaret s Markovičom a Maigom

Z rozhlasového štúdia v Banskej Bystrici ponúkame kabaret s pesničkami Stredoslováci. Autormi tohto zábavného programu sú skutočne rodení Stredoslováci Stano Radič a Ján Snopko. A aby ich zábava mala patričné grády, pozvali si hostí Milana Markoviča a Ibrahima Maigu. 

Milan Markovič je známy humorista, komik a scenárista. Pôsobil ako herec a textár piesní v Radošinskom naivnom divadle. Pracoval v Slovenskom rozhlase ako redaktor Redakcie zábavných žánrov, kde pripravoval Nedeľný zábavník - Variácie a talkshow z rozhlasovej domácnosti pod názvom Pod Pyramídou. Ibi Maiga pochádza z africkej Mali. Na Slovensko prišiel študovať a zakotvil v slovenskom showbiznise ako spevák a herec. Pamätáme si ho z filmu Fontána pre Zuzanu ako aj z mnohých vystúpení v televízii a rozhlase. Prischla mu prezývka Čierna Bača.

Ak ste zvedaví, čo pre vás táto podarená štvorica naservírovala, vypočujte si Stredoslovákov, ktorí sú určení aj pre Výchoslovákov a Západoslovákov, slovom, pre všetkých. Reláciu pripravili redaktorka Táňa Kmecová a majster zvuku Boris Dobiš. Verejná nahrávka sa konala v roku 2004 v Dome kultúry v Banskej Bystrici.

                                            ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť dramatizáciu humoristických poviedok tureckého spisovateľa Aziza Nesina Turecký med (1978, I.Letko, J.Pántik, E.Bauerová, J.Mistrík, V.Kostovič, A.Mrvečka) a humoristicko-satirické pásmo Milana Lechana Zmysel pre humor (1996, Ľ.Mandžárová, J.Slezáček, J.Valentík).

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Radovan Stoklasa, TASR]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame