Retrorádio s Katarínou Kolníkovou a Jánom Melkovičom

Retrorádio s Katarínou Kolníkovou a Jánom Melkovičom

Pre milovníkov úsmevného slova a dobrej hudby sme pripravili jednu z úspešných rozhlasových zábavných relácii. Retrorádio ponúka pohľad do minulých čias na významné umelecké osobnosti. Tentoraz z archívu vyberáme dve nevšedné a jedinenčné osobnosti: prvú dámu Radošinského naivného divadla Katarínu Kolníkovú a všestranného hudobníka, skladateľa a speváka Jána Melkoviča.

Pani Katka Kolníková, ako ju dôverne nazývali, prišla do Radošinského národného divadla v roku 1971. A už v prvej hre Stanislava Štepku Človečina si získala srdcia divákov. Práve tou svojou človečinou. Ona nemusela ani hrať, hovorí Stano Štepka, jej stačilo, že bola. Stala sa dlhoročnou, nezabudnuteľnou ikonou Radošinského naivného divadla a jednou z najvýraznejších herečiek nielen Radošinského, ale i slovenského profesionálneho divadla.

Ján Melkovič, okrem toho, že bol nebesami obdareným hudobníkom, zapísal sa do histórie ako milý a vždy elegantne nahodený džentlmen, ale aj terč žartíkov a vtipov. Retrorádio s Katarínou Kolníkovou a Jánom Melkovičom pripravili autor Marián Grebáč, moderátor Štefan Skrúcaný, redaktorka Tamara Chlebová a majster zvuku Andrej Klimits.

                                              ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť reláciu Emila Benčíka Sólo pre Jozefa Vajdu (2006) a rómske skeče Dežo, neblázni (1997) z autorskej dielne Zdena Luknára v podaní Magdy Pavelekovej a Ivana Vojteka.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame