Lasica, Satinský, Filip: Bumerang (1983)

Lasica, Satinský, Filip: Bumerang (1983)

Túto trojicu umelcov určite netreba predstavovať. Spolu tvoria výnimočne zohratý tím. Dvaja sú herci a tretí hudobník. Uhádnete, o koho ide? Vždy, keď vám na Rádiu Pyramída chceme ponúknuť dobrú zábavu z nášho zvukového archívu, tak sa nám ako bumerang vracajú Milan Lasica, Július Satinský a Jaro Filip.

Bumerang - tak sa totiž nazýva humorné a satirické kabaretné pásmo z roku 1983, z autorskej dielne básnika a satirika Tomáša Janovica, v ktorom Lasica, Satinský a Filip hrajú, spievajú a moderujú. A nie sú sami.

Ako hosťa si pozvali spisovateľa a humoristu Petra Petišku, ktorý publiku na verejnej nahrávke predstavil svoju najnovšiu knihu anekdot a vtipných príhod Koncert pre hrebeň. Hrou na gitare a spevom ho podporila folková speváčka Margita Šukajlová, ktorá pravidelne vystupovala v Divadielku poézie v Prešove, v pražskej Lucerne a získala niekoľko ocenení v celoštátnej súťaži v Jihlave a na festivale svetovej politickej piesne v Berlíne spolu s Paľom Hammelom.

Nebude chýbať ani pravidelná rubrika Vysielanie pre učiteľov z autentickej učebnice Cvičenia umu a reči. Majstri humoru Lasica a Satinský vás celkom iste pobavia svojou miniatúrnou rozhlasovou komédiou Ponosuvání sedlácké. A na záver si vypočujete Podpultové správy, ktoré si neprečítate v žiadnych novinách.

V réžii Viliama Sýkoru ďalej účinkovali: Iveta Kožková, Soňa Ulická, Marián Zednikovič, Ľudovít Moravčík, Ján Topľanský a Vladimír Štefuca. Na relácii spolupracovali hudobná dramaturgička Eva Kederová a zvukový majster Ľuboš Klásek.

                                               ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si môžete tiež vypočuť zábavnú reláciu Humor z knižnice (1993), v ktorej Berco Trnavec vyberá z najnovších humoristických a satirických kníh (Čapek, Werich, Kassak, Bloch, Buchwald).

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: archív RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame