Črty k portrétu Ivana Krajíčka

Črty k portrétu Ivana Krajíčka

Tento rok v máji si budeme pripomínať nedožité 80. narodeniny Ivana Krajíčka. Kto by nepoznal tohto jedinečného zabávača a všestranného divadelného a estrádneho umelca? Uplynulo už 23 rokov, kedy sme ho posledný raz videli na scéne a počuli naživo v rozhlase jeho neopakovateľný a nezabudnuteľný hlas.

V rozhlase, televízii, na javisku - všade bol doma. A rozdával smiech, pohodu a radosť. On sa vlastne rozdával celý. Bez rozdielu, či hral hlavnú alebo vedľajšiu postavu v divadle, či moderoval alebo spieval, vždy to bol Krajíček. Vtipný, veselý, milý, pohotový. Keď vyšiel na scénu, keď sa postavil pred rozhlasové mikrofóny alebo televízne kamery, žil len pre svojho diváka alebo poslucháča. 

S rozhlasom spolupracoval takmer štyri desaťročia. Ťažko by bolo čo i len vymenovať všetky humoristické relácie, v ktorých účinkoval a exceloval. Túto výnimočnú osobnosť si budeme postupne pripomínať rôznymi reprízami, na začiatok redaktorka Tamara Chlebová vybrala tri spomienkové zábavné pásma.

Črty k portrétu Ivana Krajíčka (1998) s podtitulom Spomienka na všestranného umelca pripravil autor a moderátor Marián Grebáč. V rozhlasovom Repete pre Ivana (2005) zaspievajú „repeťáci": Marcela Laiferová, Oľga Szabová, Lýdia Volejníčková, Zdeněk Sychra, Ivo Heller, Gizka Oňová, Helena Vrtichová, Robo Kazík, Dušan Grúň. A do tretice si môžete vypočuť reláciu Oživovanie pamäti (2000).

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame