Rozhlasový kabaret Bumerang s Dušanom Dušekom (1984)

Rozhlasový kabaret Bumerang s Dušanom Dušekom (1984)

Bumerang bola dômyselná indiánska zbraň v podobe zakrivenej palice. Keď ju bojovník hodil do nepriateľa a netrafil, tak sa mu vďaka gravitácii a rotácii vrátila späť. Aj my sme využili tento bumerangový efekt a vraciame do vysielania rozhlasový kabaret s rovnakým názvom. Kabaretné pásmo Bumerang sme nahrali v roku 1984 vo vysokoškolskom klube Družba v Bratislave.

Môžete sa tešiť na klasikov slovenského humoru, osvedčenú trojicu - Milan Lasica, Július Satinský a Jaroslav Filip. Sekundujú im Zuzana Kronerová, Soňa Ulická, Marián Zednikovič, Ľudovít Moravčík a Vladimír Štefuca. Hosťami Bumerangu boli spisovateľ Dušan Dušek a spevácka stálica hudobnej skupiny Slnovrat Dušan Valúch. Prvý hosť vás zabaví vtipnými príhodami, ľudovými povedačkami zo Záhoria i veselými detskými hláškami a druhý populárnymi pesničkami.

Čerešničkou na torte je zaiste monológ Rozcvička od príležitostného telocvikára a majstra aerobiku a humoru Júliusa Satinského. Reláciu pripravili režisér Viliam Sýkora, redaktor Ivan Verner, hudobná spolupráca Eva Kederová. O zvuk a strih sa postarali Ľubomír Dolinka a Ondrej Purdeš.

                                          ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si môžete tiež vypočuť košický týždenník úsmevného slova a populárnej hudby pre dospelých a dospievajúcich Maratón (1984) s moderátormi Petrom Gažom a Jánom Kadom. A český herec Josef Bek porozpráva zopár vtipov a zaspieva.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Vladimír Benko, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame