Nedeľný zábavník na tému „humor a folklór“

Nedeľný zábavník na tému „humor a folklór“

Pri výbere zábavných programov z rozhlasového archívu sú Nedeľné zábavníky vždy stávkou na istotu. Tentoraz sa vrátime do roku 1998, keď sa vysielala relácia Diagnózy. Lekárom bol doktor humoris kauza Andrej Reiner a sestričkou vedúci redakcie zábavných žánrov Marián Grebáč. A diagnostikovať budú spojenie humoru a folklóru. 

Keď vyšetria spev, hudbu a tanec, predpíšu najlepší liek. Ak sa obávate nejakých podozrivých ingrediencií, mýlite sa, lebo zdravotný personál veľmi zodpovedne a starostlivo vážil na lekárnických váhach mieru a kvalitu humoru, satiry, paródie a dobrej nálady, aby boli v ideálnej rovnováhe.

Potvrdil to aj šíriteľ slovenského počítačového folklóru a virtuálnej folkloristiky spisovateľ a informatik Andrej Ferko. Za správnosť diagnózy a účinnosť lieku ručia tiež členovia a priaznivci folklórneho súboru Šarišan. Osobne nás o tom ubezpečil sám vedúci súboru Ladislav Kyšeľak. Ten sa bez rozpakov priznal, že ho k ľudovej hudbe pritiahli najmä krásne dievčatá, speváčky a tanečnice súboru. O ich angažmán sa postaral manažér súboru Milan Semík, ktorý bol dlhoročným režisérom v Slovenskom rozhlase. Súbor Šarišan úspešne vystupoval v 27 krajinách sveta. Môžete si vypočuť ich veselé príhody a zážitky z ciest. A možno vás i roztancuje hudba a spev šumných Šarišaniek a driečnych Šarišanov.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Milan Kapusta, TASR]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame