Predposledná bosorka - rozhlasový kabaret Radošincov

Predposledná bosorka - rozhlasový kabaret Radošincov

Na Rádiu Pyramída si opäť prídu na svoje milovníci kvalitného humoru, pre ktorých redaktorka Tamara Chlebová vybrala z archívu kabaretnú hru Radošinského naivného divadla z roku 1993. Autor a principál Stanislav Štepka jej dal názov Predposledná bosorka (alebo Nočné hovory s poslednou, pardon, predposlednou slovenskou bosorkou).

Ako to už v Radošinskom naivnom divadle býva, každá hra je satirickou metaforou na naše všedné, každodenné hlúposti, nezmysly či trápnosti. Tentoraz si Štepka zvolil paródiu na rozhlasové nočné hovory. Pasoval sa do úlohy amatérskej prognostičky Petrgálovej, ktorá ako bosorka odpovedá na otázky poslucháčov a predpovedá, čo ich čaká a neminie. Štepka sa úlohy bosorky zhostil znamenite, dokonca priletel na metle.

Texty piesní napísal Stanislav Štepka, okrem neho sa v kabarete predstavia hudobný skladateľ a interpret Ján Melkovič a ďalší členovia Radošinského naivného divadla. Réžie sa zhostil Štefan Mandžár. O zvuk a strih sa postarali Ľuboš Klásek, Jozef Bajtek a Ivan Mihál.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Vladimír Benko, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame