Noc v archíve - to najlepšie z rozhlasovej zábavy

Noc v archíve - to najlepšie z rozhlasovej zábavy

Rozhlasovú reláciu Noc v archíve - rovnako ako jej televíznu verziu - moderujú Radoslav Kuric a Mikuláša Michelčík. Kolegovia ich nazývajú neúnavní „archívni bádatelia". Z bohatého rozhlasového archívu vyberajú to najlepšie a najzábavnejšie: humoristické scénky, skeče, paródie, monológy, kuplety i hity.

Do programu z roku 2015 zaradili humoristickú scénku Andreja Reinera Seansa Šaňa Kašparoviča, v ktorej paroduje ruského ľudového liečiteľa Kašparovského. V hlavných úlohách sa predstavia Marián Zednikovič, Ľubo Roman a Marián Slovák. Ďalšia scénka od Olivera Andrásyho Zakliata princezná je zo silvestrovskej nahrávky Rozprávky nielen podľa Dobšinského, ktorú sme nahrali v Dome kultúry v Seredi v roku 1988. Bravúrne sa jej zhostili Dušan Blaškovič a Ľubo Roman. A do tretice sa môžete tešiť na Zoru Kolínsku a Ivana Krajíčka v scénke Grigorija Gorina Zákon prírody.

Čerešničkou na torte bude na záver monológ Stanislava Štepku Modlitba k svätému Michalovi v podaní prvej dámy Radošinského naivného divadla Kataríny Kolníkovej. Program spestria pesničkami Karel Gott, Janko Lehotský a Helena Vondráčková.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame