Bumerang - Jaroslav Filip, Milan Lasica, Tomáš Janovic

Bumerang - Jaroslav Filip, Milan Lasica, Tomáš Janovic

Mená troch autorov a súčasne interpretov rozhlasovej kabaretnej relácie Bumerang určite poznáte: hudobník Jaroslav Filip, herec Milan Lasica a satirik - aforista Tomáš Janovic. Kedysi rozhlasový a neskôr aj televízny Bumerang nadchýnal poslucháčov svojským humorom a satirou, spontánnosťou a nadhľadom.

Milan Lasica, Július Satinský a ďalší interpreti vedeli šarmantne a brilantne odľahčiť vážnosť každej témy a nastaviť krivé zrkadlo spoločnosti. V Bumerangu z roku 1983 bol hosťom aj český jazzový trubkár a herec Ladislav Gerendáš, ktorý hral v Banjo Bande Ivana Mládka. V réžii Viliama Sýkoru ďalej účinkujú Marián Zednikovič, Vlado Bednár, Vladimír Štefuca.

Herecký talent Eduarda Bindasa sa prejavil už na počiatku v Košiciach pod vedením režiséra Janka Borodáča. Stvárnil množstvo divadelných a filmových postáv. Často účinkoval aj v rozhlase v zábavných reláciách, v rozhlasových hrách i rozprávkach. Bol to všestranný herec so zmyslom pre humor. Málokto vie, že dostal cenu na medzinárodnom festivale v Indii (z rúk ministerskej predsedníčky Indiry Ghandiovej) za herecký výkon vo filme Paľa Bielika reláciu Sólo pre Eduarda Bindasa (2003) pripravil Emil Benčík.

Ivan Krajíček a Oldo Hlaváček sa zapísali do dejín slovenského humoru ako nenapodobiteľní gazdovia z Hostinca pod Gaštanom (1977). V tomto povestnom hostinci, plnom vtipu a dobrej nálady, môžete načrieť do nevyčerpateľného súdka rýdzej zábavy na írečitý slovenský spôsob.

Dvojica zanechala v archíve množstvo scénok a skečov z verejných nahrávok Echorádia a zo silvestrovských programov. Elixírom zemitého humoru a vtipu vyviera zo samej podstaty slovenskej nátury. Navyše, v duchu typických „krajíčkovských" humoristických tradícií, je to humor, ktorý neuráža a neponižuje, ale povznáša a robí nás lepšími.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame