Milan Markovič: K tabuli príde...

Milan Markovič: K tabuli príde...

V silvestrovskej večernej škole zábavy si môžete doplniť vzdelanie z predmetov života a humoru. Učiteľom tejto neobyčajnej školy je totiž humorista Milan Markovič, ktorý bol aj v reálnom živote učiteľom. Teraz vyučuje slovenský jazyk, prírodopis, matematiku, pracovnú výchovu, ručné práce, telesnú výchovu, šport a mravnú výchovu.

Zdá sa vám to priveľa na jedného učiteľa? A to ešte nie je všetko. Pán všeučiteľ humoris causa dáva žiakom slohové práce a domáce úlohy na tému „Život škola života alebo Čo sa v škole naučíš, v praxi nepoužiješ". Obľúbenou činnosťou pána učiteľa je známkovanie a číslica 5.

Neposední žiaci, ktorí nedávajú pozor, vyrušujú a ťahajú dievčence za vrkoče, musia za trest sedieť v prvej lavici, aby ich mal pán učiteľ na očiach. A sú to takí výmyselníci ako Oldo Hlaváček, Marián Labuda, Anton Brčka, Ján Valentík, Eduard Bindas, Miloš Kopecký, Slávo Záhradník, Stano Dančiak či Jozef Vajda. No a žiačky sú tiež vychýrené: Jiřina Bohdalová, Magda Paveleková, Soňa Ulická či Milada Rajzíková.

Osnovy a učebné plány v škole zábavy spískali, pardon, spísali Oliver Andrásy, Stephen Leacock, Vladimír Nosáľ, Ján Grexa a Milan Lechan. Priplietla sa k ním aj autorka Soňa Podhorná. Dohliadali na nich prísni páni redaktori Peter Guldán a Oliver Andrásy. Posadajte si, prosím, vyučovanie v silvestrovskej škole zábavy sa môže začať. Reláciu K tabuli príde... v roku 1984 režíroval Viliam Sýkora.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame