Stredoslováci - rozhlasový kabaret s Mirom Nogom

Stredoslováci - rozhlasový kabaret s Mirom Nogom

Zábavný program Stredoslováci vznikol v banskobystrickom štúdiu Slovenského rozhlasu. Dokonca aj jeho autori a interpreti, známi humoristi a satirici sú praví, nefalšovaní Stredoslováci - Stanislav Radič a Ján Snopko. Na výpomoc si prizvali ďalších dvoch vzácnych hostí - husľového virtuóza Petra Michalicu a herca Mira Nogu.

Peter Michalica patrí k našim popredným koncertným umelcom a hudobným osobnostiam. Ako husľový sólista a jedinečný koncertný interpret sa preslávil nielen doma, ale aj v zahraničí, kde často koncertuje. Navyše je výborný rozprávač so zmyslom pre humor. O komediálnom talente Mira Nogu ani netreba hovoriť. V dvojici so Štefanom Skrúcaným účinkoval v nespočetných televíznych a rozhlasových programoch. Verejnú nahrávku rozhlasového kabaretu nahrali v Dome kultúry v Banskej Bystrici v roku 2004 (réžia: Boris Kršňák, hudobná dramaturgia: Marián Cseky, zvuk: Boris Dobiš).

V druhej polovici humoristického bloku sa z Banskej Bystrice vrátime do Bratislavy. V rámci cyklu Herci na koberci (2002) si autor Emil Benčík tentoraz pozval na „rozhlasový koberec" člena činohry Slovenského národného divadla herca Petra Bzdúcha. A to vôbec nie preto, aby mu nebodaj niečo vytkol, alebo zamietol pod koberec. Naopak, aby sa dobrovoľne priznal k svojim záľubám, radostiam a huncútstvam. A on sa rád tejto úlohy zhostil so svojim typickým humorom a šarmom.

Stratený je deň, v ktorom sa nezasmeješ" - tak končí svoju zábavnú talk show jej autor a moderátor Marián Grebáč. Nazval ju Senior duo sa vracia (alebo žiť neškodí zdraviu). Na pódiu Domu kultúry v Seredi nás privítajú dvaja herci a dlhoroční priatelia Ivan Krivosudský a Viliam Polóny. Hoci obaja už majú sedem krížikov na chrbte, vôbec to na nich nepoznať. Zvŕtajú sa na scéne ako za mladých čias, hrajú, spievajú, spomínajú na veselé a vtipné príhody zo svojho divadelného života. Ich spomienkam nechýba humor a sebairónia. Senior duo sa v jubilejnom roku 2000 vrátilo na estrádne pódium i do rozhlasu.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame