Repete pre Ivana - spomíname na Ivana Krajíčka

Repete pre Ivana - spomíname na Ivana Krajíčka

Pri názve „Repete" sa vám iste vybaví meno Ivana Krajíčka, tvorcu tejto populárnej televíznej relácie. Tentoraz to bude rozhlasové repete pre neho. Ivan Krajíček takmer štyri desaťročia spolupracoval s rozhlasom ako autor, moderátor, herec, spevák, slovom, všestranná umelecká osobnosť. Svojim neopakovateľným spôsobom rozdával divákom a poslucháčom smiech a pohodu.

V spomienkovom programe Repete pre Ivana (2005) sa vám slovom i pesničkami prihovoria Štefan Skrúcaný, Marcela Laiferová, Oľga Szabová, Lýdia Volejníčková, Zdeněk Sychra, Ivo Heller, Gizka Oňová, Helena Vrtichová, Robo Kazík, Dušan Grúň spolu s orchestrom Pavla Zajáčka a vokálnou skupinou Trend.

Zábavné pásmo Po stopách smiechu v roku 1999 pripravil Milan Lechan. Tvorbu tohto autora určite poznáte aj z nášho vysielania, keďže už dlhé roky spolupracuje so Slovenským rozhlasom. Venuje sa písaniu takzvaných malých humoristicko-satirických foriem - aforizmov, sentencií, epigramov, básničiek, rečňovaniek, či vtipných výrokov. Svoje vtipné „lechaniády" uverejňuje v humoristických časopisoch a zábavných rubrikách denníkov.

Autorom relácie Dôchodcovia v akcii (1999) je slovenský humorista Ján Snopko. Populárnu dvojicu vždy optimisticky naladených dôchodcov, Paľa a Ondra, si s chuťou i vervou zahrali Ivan Letko a Peter Bzdúch. Vzájomne sa dopĺňajú, keďže jeden hrá poloslepého a druhý polohluchého. Čiperných dôchodcov v akcii môžeme stretnúť v prvomájovom sprievode, v kine, kde pozerajú rozprávku O rybárovi a zlatej rybke, alebo na vychádzke, kde ďalekohľadom obdivujú baby, opaľujúce sa na lúke.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame