Prechádzka silvestrovským večerom (1969)

Prechádzka silvestrovským večerom (1969)

Silvestrovské estrády patria k mnohoročnej tradícii Slovenského rozhlasu a k vrcholom rozhlasových zábavných programov. Pripravujú ich najlepší humoristickí autori a účinkujú v nich vynikajúci komici, herci a hudobníci. Na Rádiu Pyramída sa vrátime do roku 1969 a vyberieme sa na Prechádzku silvestrovským večerom.

S rozhlasovým mikrofónom sme navštívili estrádne scény v Dubnici nad Váhom, Banskej Štiavnici a Bratislave. Moderuje osvedčená dvojica Ivan Krajíček a Oldo Hlaváček. V zábavnom kvíze pre devy a pánov sa blysnú Oľga Šalagová a Mája Velšicová. Monológ Smiechu sa nezdržím si vyárendoval náš prvý humormajster František Dibarbora a v scénke Pomoc sa pridá Jozef Kroner. Nasleduje zábavná súťaž Čo šláger to nápad. A čo poviete na Interview s kominárom, ktoré poskytol Jaro Ďuríček sám sebe? A pravdaže, nemôže chýbať ani Milan Mlsna alias strýco Marcin a jeho originálny ľudový humor.

O ženách sa dá rozprávať donekonečna. Vari najlepšie to vedia Francúzi. Tvrdia, že za všetkým treba hľadať ženu. O tom, že aj my máme svojich na slovo vzatých znalcov žien, sa môžete presvedčiť v dialógu Milana Lasicu a Júliusa Satinského.

Satinský priznáva, že ženy sú jeho koníčkom a nerozumie, prečo to nie je aj opačne. Vraj sa snaží dobre vyzerať a byť milý, šarmantný, džentlmenský, a nič nezaberá. Lasica ho utešuje, že keď mu nie je dopriate byť praktickým, môže byť teoretickým expertom na ženy ako on. Je zaujímavé, že komické dvojice tvoria väčšinou muži. A prečo nie aj ženy? Aj na to majú naši teoretici odpoveď: Lebo dialógy komických dvojíc sú založené na tom, že jeden je „hlúpy" a druhý „múdry". No a viete si predstaviť ženu, ktorá by chcela byť hlúpa?

Vianočný a silvestrovský humorný blok na Rádiu Pyramída doplní scénka Vianoce s Lacom (Peter Meluš, Robor Kajzer) a hudba namixovaná z Echorádia s Vladom Francom a duom Těžkej Pokondr.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame