Radošinské naivné divadlo: Loď svet (1997)

Radošinské naivné divadlo: Loď svet (1997)

V humornom bloku vám ponúkame ďalšiu hru z pera Stanislava Štepku v interpretácii Radošinského naivného divadla - Loď svet alebo Správa o snoch, ktoré zobúdzajú pravdu (1997). Jednotlivé výstupy sprevádzajú pesničky Jána Melkoviča. V réžii Táne Tadlánkovej účinkujú Katarína Kolníková, Darina Porubjaková, Zuzana Mauréry, Mária Nedomová, Mojmír Caban, Csongor Kassai, Vladimír Svitek.

Na lodi nórskeho kapitána Gablera sa stretáva pestrá a rôznorodá spoločnosť z celej Európy. Hviezda nemého filmu Pola Negri (slovensko-poľského pôvodu) s následníkom rakúsko-uhorského trónu Ferdinadom d´Este, vnučka spisovateľa Leva Tolstého Nataša Tolstá so slovenským vynálezcom padáka Štefanom Baničom, budúci atentátnik, srbský terorista Gavrilo Princip s námorníkom z Auróry Jedovkinom Ognevom, nórsky námorný kapitán s českým kapelníkom.

Osudy slávnych sa na lodi miešajú s osudmi obyčajných ľudí. Myslíte si, že takéto stretnutia nie sú možné? V Štepkovej fantázii a na scéne Radošinského naivného divadla je možné všetko. Hra je zároveň poctou vynálezcovi padáka, smolenickému rodákovi Štefanovi Baničovi, o ktorom sa dozviete aj to, čo nie je v knihách.

                                                     ---------

O čom sú Echovečerníčky pre dospelých čiže Prvie slovenskie rozprávky na dobrú noc (1998)? Nuž, o čom inom, ak nie o múdrom Maťovi a hlupákoch, o snehulienke, o šialene smutnej princeznej a o popolvárovi. Humoristovi Zdenovi Luknárovi sa podarilo prepojiť klasické rozprávkové motívy s aktuálnymi problémami a neduhmi súčasnosti. V hlavných úlohách Ľubo Roman a Ivan Letko.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: pixabay.com]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame