Rádioseansa s Mariánom Zednikovičom

Rádioseansa s Mariánom Zednikovičom

V zábavnej relácii Rádioseansa (2011) si zaspomíname na obľúbeného herca Mariána Zednikoviča. Vynikal v dramatických i komediálnych úlohách. Bol zakladajúcim a dlhoročným členom divadla Astorka Korzo '90. Stvárnil viacero nezabudnuteľných postáv vo filmoch a televíznych inscenáciách, presadil sa tiež v rozhlase a dabingu. Organizoval Letné shakespearovské slávnosti v Bratislave. Často účinkoval v rozprávkach a detských programoch.

Marián Zednikovič zomrel po ťažkej chorobe 5. mája 2007 v Bratislave vo veku 55 rokov. Cenu Literárneho fondu za celoživotnú tvorbu mu udelili in memoriam. V roku 2011 počas Festivalu humoru a satiry Kremnické gagy pribudla v Uličke slávnych nosov v Kremnici jeho plastika.

Do relácie Rádioseansa sme zaradili humorné scénky, v ktorých sa naplno prejavil jeho komediálny talent. Legendárnym sa stal rozhlasový sitkom Jána Snopka Lord Norton a jeho sluha James, v ktorom hral so Stanom Dančiakom. V ďalšej scénke Časy sa menia účinkoval s Ľubom Romanom.

Moderátorovi Štefanovi Skrúcanému pri veselom vyvolávaní ducha Mariána Zednikoviča asistovali: autor Marián Grebáč, redaktorka Tamara Chlebová, majstri zvuku Andrej Klimits a Dušan Kozák, produkčná Eva Dózová a hudobná dramaturgička Danuša Reková. V relácii zaznejú piesne v podaní Mira Nogu a Štefana Skrúcaného, Roba Kajzera a Petra Meluša.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame