Rádioseansa - veselé vyvolávanie ducha Stana Radiča

Rádioseansa - veselé vyvolávanie ducha Stana Radiča

František Dibarbora, Viktor Kubal, Marián Zednikovič, Zora Kolínska, Milan Mlsna (Strýco Marcin), Ivan Krivosudský... to je niekoľko osobností, ktoré sme si už stihli pripomenúť v zábavnom cykle Rádioseansa s moderátorom Štefanom Skrúcaným. Tentoraz je na rade veselé vyvolávanie humoristického ducha Stana Radiča.

Humorista, moderátor, scenárista a bývalý redaktor zábavných žánrov Slovenského rozhlasu sa nám predstaví v pásme scénok, monológov a rozhovorov, ktoré z archívu vybral redaktor Marián Grebáč.

Dozviete sa, ako Stano Radič začal v rozhlase svoju kariéru v relácii Apropo. Mimochodom, táto relácia ani po rokoch nestratila nič na aktuálnosti. Radič v nej spolupracoval s hudobníkom a skladateľom Jarom Filipom a potom pokračovali aj v televízii.

Stano Radič bol aj plodný autor. Prispieval do časopisov Roháč a Plus sedem dní, publikoval aj v denníku Smena. Zbierku svojich aforizmov vydal v knihe Aforizník. Napísal aj niekoľko rozhlasových komédií: Vetrolam, Zverokruh, Dallas nad Váhom a ďalšie. Je autorom rozhlasového kabaretu Stredoslováci, silvestrovských programov, televízneho Telecvokingu i divadelných hier.

V Rádioseanse, venovanej Stanovi Radičovi, účinkuje hviezdna zostava hercov: Eva Krížiková, Ľubo Roman, Eduard Bindas, Dušan Blaškovič, Miro Noga, Dušn Tarageľ, Ľubo Gregor, Oľga Šalagová.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame